Prvi Karlovački

Kaznom zatvora kažnjen zbog prometnih prekršaja

18.08.2019

Crna kronika

47-godišnjak predan na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u Karlovcu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Ogulinu i Ozlju i šest prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom. Od navedenih događaja policijski službenik u OKC-u, Ranko Vukošić izdvojio je sljedeće:

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena putnica na motociklu. Jučer u 12.05 sati na državnoj cesti D-1 u Draganiću dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 61-godišnjak koji je započeo skretati u lijevo u dvorište a da se prije toga nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, kada u stražnji dio njegovog automobila udara motocikl sa kojim je upravljao 45-godišnjak, koji je započeo pretjecati automobil, gdje je izvedena puna razdjelna crta, iako se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti sigurno. U prometnoj nesreći 41-godišnja putnica motocikla pala je na cestu i teško je ozlijeđena. Nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće.

Vozač zbog prometnih prekršaja kažnjen zatvorom. Jučer u 7.05 sati u Bosiljevu neregistriranim osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,61 g/kg upravljao je prije stjecanje prava na upravljanje 47-godišnjak. Za njega je utvrđeno da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je u žurnom prekršajnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 60 dana. Jučer tijekom dana 47-godišnjak je predan na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u Karlovcu.