Doniranim iznosom UNICEF će, između ostaloga, nabaviti i dio potrebne opreme za rodilišta u Zagrebu te u Karlovcu

Kaufland donirao UNICEF-u 300.000 kuna - dio sredstava ide rodilištu u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Kaufland se već dugi niz godina zalaže za dobrobit djece te uspješno surađuje s UNICEF-om, a u sklopu aktualne humanitarne akcije „Za bolje sutra uključi se danas“ ovaj trgovački lanac donirao je UNICEF-u čak 300.000 kuna.

    Cilj akcije je pomoći novorođenim bebama i roditeljima u lokalnim zajednicama u kojima Kaufland posluje. Stoga će UNICEF navedeni iznos iskoristiti za programe podrške najmlađoj djeci i majkama kroz nabavku dijela potrebne opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu te u Karlovcu. Time će se najmlađima osigurati najbolji mogući početak života, a za njihove majke još bolji uvjeti u rodilištima.

    - Kaufland Hrvatska već godinama prepoznaje važnost podrške djevojčicama i dječacima u Hrvatskoj te  kroz svoju kontinuiranu podršku UNICEF-u pokazuje da istinski brine o dobrobiti djece. Zahvaljujemo Kauflandu Hrvatska što je prepoznao UNICEF-ovu namjeru da najranjivijoj novorođenčadi i njihovim majkama  pružimo najbolji mogući početak života i bolje uvjete u hrvatskim rodilištima, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

    - Drago nam je što smo ovom humanitarnom akcijom na poseban način obilježili početak ove 2020. godine. Dugogodišnje pozitivno iskustvo nam je pokazalo da s UNICEF-om imamo jakog partnera koji brine o dobrobiti našeg najvećeg blaga – naše djece. Zahvaljujemo kupcima u okolici Zagreba i Karlovca koji su kupnjom naših Kuniboo i Hip&Hopps proizvoda podržali akciju, a svim majkama i novorođenim bebama želimo od srca sve najbolje, rekla je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.