Prvi Karlovački

Katalizatori opet postali “tražena roba”

Autor: Renata Benković

20.11.2021

Crna kronika

U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježeno je pet kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira i tri prometne nesreće, jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom, rekao je voditelj smjene u OKC-u Željko Magdić.

Izgleda da su katalizatori opet postali „tražena roba“, jer je jučer u jutarnjim satima u Novom centru za sada nepoznati počinitelj sa ispušnog sistema osobnog vozila vlasništvo 73-godišnjaka skinuo i otuđio katalizator. Materijalna šteta je veća od tisuću kuna.

-Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 46-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja tzv. „recidivist“ kojeg su istog dana policijski službenici kontrolirali na području Karlovca i utvrdili da upravlja teretnim automobilom sisačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, te kao novi vlasnik u zakonskom roku nije izvršio prijepis vozila na sebe.

Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora od 20 dana, novčanu kaznu od 700 kuna i šest mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom, ali nakon što stekne pravo na upravljanje, kaže Magdić.

-A policijski službenici jučer su u večernjim satima u Ogulinu prilikom nadzora prometa utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg upravlja 39-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije, te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zaključuje.