Građane Karlovca očekuje još i Dječja povorka te Bal pod maskama u Zorin domu

Karnevalska povorka oduševila Karlovčane, no tu nije kraj

VIŠE IZ RUBRIKE

  Grad Karlovac i Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Inicijativom mladih KAOS i ove godine organizirali su Karlovački karneval 2020.

  Tijekom vikenda održano je najveće među karnevalskim događanjima - karnevalska povorka. U subotu, 15. veljače, maškarani građani okupili su se kod Školske sportske dvorane Mladost, a potom u 16 sati zajedno krenuli stupati ulicama grada. Predvođeni karlovačkim bubnjarima i mažoretkinjama povorka je protutnjala šarenom Radićevom ulicom, zatim pokazala svoja lica na Korzu te mahnula Veleučilištu, a zatim kročila na Trg bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekala okupljena masa i četiri metra visok fašnički princ Žabac izrađen od slame.

  Povorku i okupljene su pred pozornicom rasplesale vedre maske plesnog kluba St.Art, a zatim su pozornicu okupirali Gustafi. Nagrade za najbolje maske odnijeli su Morski pas, Harry Potter, Mary Poppins i Dimnjačari, dok su svi ostali tradicionalno nagrađeni krafnama koje je i ove godine donirala tvrtka Žitoproizvod. Za kraj uslijedila je  uvijek zabavna ekipa Strings banda.

  Organizatori se ovim putem još jednom zahvaljuju donatorima, medijskim pokroviteljima, brojnim volonterima i naravno svim Karlovčanima koji su uljepšali ovaj događaj svojim prisustvom.

  No, karnevalskim događanjima još nije kraj, najmlađi maškarani Karlovčani prošetat će se gradom u Dječjoj povorci 21. veljače u 9.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Oni malo odrasliji pozvani su da zaplešu na Balu pod maskama u Zorin domu 22. veljače u 20 sati, te svjedoče svečanom paljenju fašničkog princa Žapca 25. veljače u 19.30 na Mažuranićevoj obali uz rijeku Kupu. Prije nego bude kažnjen, slamnati princ bit će izložen na Starom placu, kako bi svi mogli doživjeti duh karnevala.

   

  foto: Demjan Rožman, Izvan fokusa