Prvi Karlovački

Karlovčanka Ivana Žunac finalistica izbora za Najljepšu mamu Hrvatske

Autor: Marta Marinović

02.05.2022

Mozaik

Izbor za Najljepšu mamu Hrvatske održat će se u Šibeniku ove subote 7. svibnja u Kući umjetnosti Arsen s početkom u 21 sat. U programu će publika i žiri pobliže upoznati ovogodišnje finalistice, a uz dvije krune bit će podijeljeno sedam lenti u različitim kategorijama. Finalistica je 17, no jedna je izvan konkurencije.  Naime, svake godine organizatori zaprimaju upite mama koje nemaju hrvatsko državljanstvo, a žele sudjelovati. Prema tome su ove godine odlučili napraviti iznimku. Britanka Emily će se predstaviti kao i druge natjecateljice, ali neće biti bodovana niti će moći osvojiti lentu.

– Emily je doista željela samo sudjelovati u natjecanju, a mi smo joj to ove godine omogućili. Ona je prva mama koja nema hrvatsko državljanstvo, a koja će biti na pozornici s drugim mamama, kažu organizatori.

Mame finalistice u kategoriji 23- 39 godina su:

Jelena Konjić (Krk), Maja Kelemen (Zagreb), Jovana Topić (Klinča Sela), Elvita Škorić (Velika Mlaka), Ivana Žunac (Karlovac), Ivana Nikolić (Voćin), Dragana Skrovec (Turčin), Daria Matošić Božan (Split), Iris Stanin (Ugljan), Antonela Lozančić (Kaštel Lukšić) i Emily Glavić (Dubrovnik).

Kategorija Dijamant:

Ivančica Vrbos (Rijeka), Sanela Škorput (Zagreb), Katarina Vrca (Sinj), Katja Podrug (Solin), Diana Rančić (Sinj) i Božena Bajalica (Šibenik).

Program izbora moći će se pratiti putem livestreama preko Facebook stranice Najljepša Mame Hrvatske.