Kvalifikacije za Europsko prvenstvo za žene 2024. godine

Karlovčani svojim navijanjem dali vjetar u leđa "kraljicama šoka"

VIŠE IZ RUBRIKE

Reprezentacija u Karlovcu

Hrvatska - Grčka 32:22

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu u prvom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine reprezentaciju Grčke s 32:22, nakon prvog poluvremena bilo je 17:8. U dobro ispunjenoj dvorani, bilo je oko dvije tisuće navijača, "kraljice šoka" držale su cijelo vrijeme utakmicu pod kontrolom i samo je bilo pitanje, kolika će na kraju biti razlika. Već je u desetoj minuti bilo 7:4, u 22. minuti 14:7 i u 26. minuti 16:8. U drugom poluvremenu razlika je bila i dvanaest golova, u 52. minuti bilo je 30:18. Katarina Pavlović postigla je pet pogodaka, a po četiri Stela Posavec, Nikolina Zadravec i Paula Posavec. Vratarke su imale dvanaest obrana, Lucija Bešen sedam i Tea Pijević pet. Nakon susreta Stela Posavec je kazala da je najbitnija pobjeda.

-Pobijedile smo i to je najbitnije. Od početka smo nametnule svoju igru, čvrsto u obrani i u prvom poluvremenu odvojile smo se na devet, deset razlike i to smo održavale cijelu utakmicu. Sve smo dobile priliku, sve smo se pokazale, bitna nam je ta pobjeda za nastavak kvalifikacija. Publika je bila odlična, atmosfera je bila odlična. Kada imamo takvu publiku, kada imamo takav vjetar u leđa, odmah se ljepše i lakše igra, kazala je Stela Posavec.

Zbog ozljede u sastavu nije bilo kapetanice Katarine Ježić, koja je bila na tribinama, pa je kapetanica bila vratarka Tea Pijević.

-Osjećaj je isti kao inače, zna se da je Keti glavna kapetanica, sada je nema nažalost, ja sam preuzela ulogu. Rekla sam curama da mi ne daju puno posla na golu. Što se tiče same utakmice, mislim da nismo dobro ušle u utakmicu, igrale smo 6:0 obranu, pasivno i plitko, ali najbitnija su dva boda, ne treba gledati na greške, važno je da smo sve igrale. Stvarno su nas lijepo ugostili u Karlovcu, navijači su nam bili velika podrška, drago mi je da opet punimo dvorane, rekla je Tea Pijević.

Za Hrvatsku su nastupile: Bešen, Zadravec 4, Paula Posavec 4, Sara Šenvald 3, Stela Posavec 4, Ćamila Mičijević 3, Dejana Milosavljević 2, Larissa Kalaus 1, Dora Kalaus Žulj 1, Japundža 1, Pavlović 5, Brkić, Šimara 3, Petika, Birtić 1 i Pijević. Uz Hrvatsku i Grčku u ovoj kvalifikacijskoj skupini su još Bosna i Hercegovina i Rumunjska. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na EURO 2024. godine te još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Drugu utakmicu kvalifikacija reprezentacija Hrvatske igra u subotu, 14. listopada od 20 sati u Cazinu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. To će biti posljednja utakmica izbornika Nenada Šoštarića, a zatim preuzima rukometaše "Zagreba". Domaćini Europskog prvenstva 2024. godine bit će Mađarska, Austrija i Švicarska.