Ivandić tim održao konferenciju za medije

Karlovčani Šimun i Roko Ivandić nastupit će u subotu i nedjelju na Svjetskom prvenstvu u motocrossu

VIŠE IZ RUBRIKE

Motocross

Šimun i Roko Ivandić nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj, a zatom Roka očekuje finale Europskog prvenstva u Češkoj

Članovi Moto kluba MX Ribnik i hrvatskog nacionalnog motocross tima Karlovčani Šimun i Roko Ivandić uoči puta na utrku Svjetskog prvenstva za klase 65 i 125 kubika u nizozemski Heerde,  koja će biti održana 13 i 14. srpnja, održali su danas konferenciju za novinare u Hotelu Korana Srakovčić. Uz Šimuna i Roka Ivandića na pressici su govorili vođa Ivandić tima otac Ante Ivandić, izbornik motocross reprezentacije Hrvatske Danko Braim i bivši motocross vozač Željko Car. Ante Ivandić istaknuo je da ih u Nizozemskoj očekuje jaka konkurencija, jer će u svakoj klasi biti oko sto vozača.

-Uspjeli smo se dobro pripremiti, trenirali smo tri tjedna u Đurđevačkim Pijescima, gdje su uvjeti kao na stazi u Nizozemskoj. Šimun će na Yamahi 125 nastupiti u klasi 125 kubika, a Roko će na KTM-u voziti u klasi 65 kubika. Treba nas i poslužiti sreća, kako bi ostvarili dobre rezultate, kazao je Ante Ivandić.

Šimun Ivandić rekao je da mu je glavni cilj proći kvalifikacije i ući u glavnu utrku, a onda što bude.

-Pripremali smo se na pijesku, a to su uvjeti kakvi će biti na Svjetskom prvenstvu. Konkurencija će u Nizozemskoj biti izuzetno jaka. Meni je glavni cilj proći kvalifikacije i ući u finalnu utrku, sve ostalo je dodatni plus, rekao je Šimun Ivandić.

Nakon Svjetskog prvenstva u Nizozemskoj Roka Ivandića očekuje 20. i 21. srpnja nastup na finalnoj utrci Europskog prvenstva u češkom Loketu.

-Treninzi su za Svjetsko prvenstvo bili jako dobri, puno smo radili. Želim dobro odraditi kvalifikacije i onda u glavnoj utrci ući u Top 10. Odmah nakon Nizozemske idemo u Češku, gdje ću voziti na finalu Europskom prvenstvu, spreman sam i želim se boriti za vrh, istaknuo je Roko Ivandić.

Na današnjoj konferenciji za novinare podršku mladim karlovačkim vozačima dao je izbornik motocross reprezentacije Hrvatske Danko Braim.

-Klasa 125 je najbrojnija i bit će teško ući u glavnu utrku, no Šimun je dobro pripremljen i vjerujem u njega, očekujem da prođe kvalifikacije, a onda što bude. Roko je ove godine pobijedio u svim utrkama jugozapadne zone Europskog prvenstva i u polufinalu u Rumunjskoj, očekujem od njega dobre vožnje u Nizozemskoj, a posebno u češkom Loketu na finalu Europskog kupa, tamo može napraviti odličan rezultat, kazao je Danko Braim.

Nakon konferencije za novinare, u Experience Centru Nikola Tesla puno uspjeha u Nizozemskoj i Češkoj braći Ivandić poželjela je županica Martina Furdek Hajdin.