Prvi Karlovački

Karlovčani proslavljaju Dan neovisnosti uz bogate programe na pet lokacija

08.10.2019

Karlovac

Manifestaciji prisustvuje veliki broj posjetitelja, čemu je pridonijelo i lijepo vrijeme

 

Povodom Dana neovisnosti u našem gradu danas se održava tradicionalna manifestacija „U službi grada i domovine” koju već petu godinu zaredom organizira Grad Karlovac zajedno sa svim svojim tvrtkama i ustanovama.

Prije svega i ovim putem čestitam Dan neovisnosti svim Karlovčankama i Karlovčanima i svima u Hrvatskoj. Grad Karlovac već petu godinu na ovaj način obilježava Dan neovisnosti i mislim da smo u Hrvatskoj i po tome posebni. Ovo je stvarno jedna prigoda da sve gradske službe, sve gradske tvrtke, odjeli gradske uprave, ustanove i škole predstave građanima svoj rad i da građani imaju prilike saznati sve što ih zanima. Mislim da je ovo dobar način jedne direktne komunikacije. Naravno, ono što se mi trudimo na razini gradskog sustava je da to ne bude samo ovaj dan, nego da  stvarno budemo na raspolaganju našim sugrađanima tijekom cijele godine. Ono što je posebno na neki način važno je da mi koji služimo i gradu i domovini po svojim funkcijama, počevši od gradonačelnika do svakog radnog mjesta u bilo kojoj gradskoj tvrtki imamo na umu da smo ipak tu radi naših sugrađana i da sve one naše usluge i sve ono što radimo u biti radimo zbog njih. Danas su nekako svi na tržištu pa i gradovi, tako da se svi na neki način moramo truditi biti što bolji i što kvalitetniji prilikom pružanja svojih usluga, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Proslavi prisustvuje veliki broj posjetitelja, čemu je pridonijelo i lijepo vrijeme, a raznovrsni programi upriličeni su na svih pet lokacija i to na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i Trgu bana Jelačića, u Gradskom muzeju Karlovac, Muzeju Domovinskog rata Karlovac-Turanj i u Nacionalnom svetištu svetog Josipa.

 

Na Strossmayerovom trgu tako svoj rad, opremu i vozila predstavljaju gradske tvrtke, policija, vatrogasci, hitna služba, Crveni križ, HGSS i Zavod za javno zdravstvo KA županije, a na Trgu bana Jelačića upravni odjeli Grada Karlovca, škole, vrtići, ustanove, HAK, Turistička zajednica grada Karlovca, Karlovačka građanska garda… Isto tako na Starom placu svoju bogatu ponudu domaćih proizvoda ponudili su lokalni OPG-ovi. Gradski muzej Karlovac također je pripremio bogat program uz slobodan ulaz za sve posjetitelje, a Dan otvorenih vrata upriličen je i u Muzeju Domovinskog rata Turanj-Karlovac. U Nacionalnom svetištu sv. Josipa nakon svete mise i koncerta, uslijedio je tradicionalni blagoslov motora i njihov defile do Trga bana Jelačića.

Za sve posjetitelje osigurani su i besplatan grah i pivo. (sl)

Foto: (ič)