Karlovčani obucite se toplo, stiže nam val hladnoće

VIŠE IZ RUBRIKE

    Prema posljednjim informacijama, snijeg i jutros pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, u Gorskom kotaru i Lici, a pahulje burom stižu i do obale sjevernog Jadrana.

    Snijega će prema kraju dana biti sve manje, štoviše, razvedrit će se u sjeverozapadnim područjima. Sutra će, tako, biti suho, ali hladno ujutro, u kontinentalnim predjelima i ispod -5, što osobito vrijedi za gorje. U srijedu će ponovno biti malo snijega, većinom u gorju, Posavini, i Baranji. U četvrtak je snijeg ponovno izgledan diljem unutrašnjosti, ali moguće i na dijelu obale.

    Uz snijeg dolaze nam i sve niže temperature, pa će tako minimalne temperature u kontinentalnim područjima idućih dana bit će ispod nule, a prema kraju tjedna možda i do -11 °C u nizinama, i do -15 °C u gorju. DHMZ je izdao i upozorenje za val hladnoće, za srijedu za područje Zagreba i Karlovca, dok bi u četvrtak uz Zagrepčane i Karlovčane na oprezu trebali biti i stanovnici Knina i Rijeke. Hladno će biti i duž obale, ponegdje do kraja tjedna moguće i do -4 °C, u zaobalju i manje, prenosi N1.

    Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska. Vozači pripazite na cestama i sretan vam put.