Karlovački ljubitelji tenisa bodre hrvatsku reprezentaciju u povijesnom finalu

Karlovčani na finalu Davis Cup-a u Lilleu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nikad više Davis cup neće biti kao što je bio. Svjesni su te činjenice i mnogobrojni karlovački zaljubljenici u bijelu lopticu koji su u nemalom broju pohrlili biti podrška našim tenisačima u francuskom Lillu u po mnogima povijesnom finalu. Povijesnom iz dva razloga. Najprije što nikada do sada nismo imali ovakvu šansu i na ovakav način osvojiti veliku "salataru" i zbog činjenice da u budućnosti Davis cup neće više biti ono što je bio zbog izmijenjenog formata natjecanja od slijedeće sezone. Neki bi rekli da postoji i treći razlog. Gotovo nikada ranije nismo imali tako jako reprezentaciju sa čak dva igrača među Top ten na svjetskoj ranglisti. Upravo iz navedenih razloga u Lillu se okupila jaka teniska ekspertiza karlovačkih teniskih znalaca. Na okupu su se tako okupili Dinko Gudelj, Dario Smojver, Ivan Pavić, te Luka i Ema Šomen u pratnji svojih obitelji.

    -Igra parova bila je prava teniska poslastica. Mislim da se našim dečkima nema što zamjeriti jer su sa druge strane za protivnika imali sjajnu francusku kombinaciju koja je veći dio meča odigrala na nevjerojatnoj razini. Nisu naši igrali loše nego su Francuzi jednostavno briljirali – rekao je Ivan Pavić, inače rođak našeg reprezentativca Mate Pavića, a s njime su se složili i ostali Karlovčani.

    -Mislim da smo i dalje favoriti i uvjeren sam da je kvaliteta na našoj strani, te da ćemo se danas okiti naslovom prvaka. Zapravo mislim da je u ovom trenutku velika prevaga na našoj strani bez obzira na sjajnu podršku domaćih navijača – smatra Dinko Gudelj nekada prvi reket svijeta za veterane u konkurenciji + 40.

    I za kraj, svi su uvjereni da danas neće biti iznenađenja u Lilleu  i da će Hrvati ispisati jednu od najljepših stranica svoje teniske povijesti. I tako barem malo uzvratiti za ljetni poraz na Svjetskom prvenstvu u nogometu.