Prvi Karlovački

Karlovačku turističku ponudu već godinu dana obogaćuje Hostel Eva

27.08.2019

Vijesti

Za ovu i iduću godinu smatramo da bi bilo dobro proširenje samih smještajnih kapaciteta, istaknula nam je Sanja Peris.

Ljeto, ali i cijela godina u Karlovcu ispunjena je sa mnoštvo sadržaja, za svakoga se može naći ponešto. Tijekom sezona, bilo ljetnih ili zimskih uvijek se traži mjesto, odnosno soba više za odsjesti, a svoju ponudu i duži boravak u Karlovcu već godinu dana omogućuje i Hostel Eva. Otvoren je prošle godine s ciljem pružanja usluga smještaja, a nudi veliki smještajni kapacitet od 40 kreveta. Posebnost Hostela je i priča njegova nastanka, bračni par Peris svoje je nasljeđe iskoristio na najbolji način, umjesto prodaje, oni su uredili, modernizirali imanje i otvorili hostel.

U ovo novo turističko odmaralište pristižu gosti sa svih strana, a posjetili su ga i turisti iz Poljske, Češke, Švedske, Njemačke, Austrije, Kine, Japana, Australije i SAD-a

U godini dana približavamo se već brojci od tisuću noćenja, a smatram da je to veliki uspjeh za jedan mali karlovački obiteljski obrt. Najviše smo orijentirani za grupne dolaske i putovanja gdje ih možemo smjestiti sve u kompletu jer suprug i ja radimo u školi i znamo koliko je bitno kada svi zajedno idu na terenske nastave, sportska natjecanja. Smatram da se ova naša priča i temelji na tom načinu poslovanja, ali naravno primamo i manje grupe, odnosno obitelji, kazala nam je voditeljica Hostela Eva, Sanja Peris.

Direktorica Turističke zajednice grada Karlovca, Marina Burić istaknula je važnosti ovakvih obrta za Karlovac, te dodala,

Turistička zajednica nebi imala što raditi da nema ovakvih poduzetničkih inicijativa, to su naši najvažniji dionici. Smještajni objekti, restorani, atrakcije, ustanove to je ono na čemu bazirano turističku ponudu grada, naravno uz naše manifestacije. Naravno ono što predstoji sada kada su se ljudi odlučili i uložili svoja sredstva u ovakvu poduzetničku inicijativu je pomoć Turističke zajednice, prvenstveno u marketingu. Ono što je bitno,  vlasnici Hostela to i rade je orijentcija na destinaciju, a ne samo na objekt. Njihove društvene mreže dosta su aktivne, oni su dio zajednice, a bitno je i umrežavanje sa ostalima dionicima i podizanje kvalitete. Ovdje vidimo da je postignuta visoka razina kvalitete. Danas turisti imaju veliki broj izbora i mogu sami procijeniti gdje žele a gdje ne žele ići. Ono što je dobro je da Hostel Eva ima u prosjeku 2,5 dana zadržavanja, a to je više od prosjeka u Gradu Karlovcu. Mi u Turističkoj zajednici težimo doseći taj prosjek na razini grada, to je izazov za sve nas, ali vjerujem da će nas projekt kojeg smo počeli provoditi dovesti do tog rezultata, kazala je Marina Burić.

Karlovački turizam  poduzetničkim pothvatima raste i obogaćuje se, a ovakvi primjeri obrta mogu biti lijep poticaj na još veće ulaganje u Karlovac. (ma)

foto: i.č.