Prvi Karlovački

Karlovački vodiči uživali u vožnji Žitnom lađom i obilasku OPG-a Marinković

Autor: Sunčica Laić

14.09.2020

Karlovac

Plovidbu Kupom iskoristili smo za osmišljavanje nove palete naših usluga kojima ćemo u narednoj sezoni obogatiti karlovačku turističku ponudu, istaknula je Danijela Domboš, predsjednica Udruge „Bastion.

Osam karlovačkih turističkih vodiča uživalo je protekle subote u obilasku izletišta Gliboki Brod-OPG-a Marinković, te u vožnji Žitnom lađom “Zora”. Obilazak je organizirala Turistička zajednica grada Karlovca s ciljem kontinuiranog unapređenja turističke ponude, edukacije i povezivanja turističkih dionika na svom području. Domaćini su ih upoznali s ponudom, a s obzirom na to da dio vodiča nije do sada imao prilike obići ove atrakcije, vrijeme je kvalitetno iskorišteno za povezivanje i razmjenu informacija.

Inače, ljetna sezona karlovačkih turističkih vodiča obično izgleda znatno drugačije nego što je to slučaj ove godine. Brojne grupe koje su prethodnih godina obilazile našu ali i susjedne županije nisu vodičima ostavljale puno vremena za edukacije i obilazak terena, jer su intenzivno radili sve do kasne jeseni.

Plovidbu Kupom iskoristili smo za osmišljavanje nove palete naših usluga kojima ćemo u narednoj sezoni obogatiti karlovačku turističku ponudu. Uime članova Udruge turističkih vodiča Karlovačke županije „Bastion“ zahvaljujem TZ grada Karlovca koja nas podržava u organizaciji edukacija i realizaciji projekata. Vjerujem da će naša suradnja, na kojoj nam nerijetko zavide kolege iz drugih hrvatskih udruga turističkih vodiča, pridonijeti još boljem pozicioniranju Karlovca kao poželjne kontinentalne destinacije, izjavila je Danijela Domboš, predsjednica Udruge „Bastion .

U suradnji s TZ grada Karlovca vodiči su organizirali besplatna ljetna vođenja Zvijezdom za individualne posjetitelje. Ta je akcija u lipnju, srpnju i kolovozu privukla dvjestotinjak domaćih i ponešto stranih posjetitelja, ali i naših sugrađana koji su kroz sedam tematskih tura, među kojima su i one kostimirane, imali priliku u malim grupama bolje upoznati Karlovac.

-Nakon tura nerijetko su ostajali u gradu, ručali u nekom od karlovačkih restorana, posjetili muzeje, kupili suvenire ili se okupali u našim rijekama. A to je upravo ono što smo željeli postići-pokazati da je Karlovac idealna i sigurna destinacija za jednodnevni izlet iz  Zagreba, Jastrebarskog, Rijeke…Posebno nas vesele lijepi komentari i komplimenti posjetitelja koji su kroz naše ture otkrili ljepote Karlovca i poželjeli se vratiti, izjavila je Domboš.

Direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić rekla je kako je povezivanje dionika u destinaciji najvažnija zadaća turističke zajednice na koju su fokusirani i koja uz redovite promotivne aktivnosti itekako doprinosi većoj vidljivosti Karlovca.

-Turistički vodiči važni su u prezentaciji i promociji našeg grada stoga nas veseli nastavak suradnje kroz nove proizvode koje zajednički pripremamo, poručila je Burić.