Karlovački vatrogasno-medicinski tim zadovoljan nastupom na svjetskom natjecanju u Njemačkoj

VIŠE IZ RUBRIKE

    Ekipa od pet karlovačkih vatrogasaca s pridruženim članom iz Hitne medicinske pomoći nastupila je u 10.30 na svjetskom natjecanju Holmatro Resuce Challenge u Hannoveru u Njemačkoj. U ekipi su Tin Butala, Ivan Brozović, Mateo Trop, Dorijan Talajić iz JVP Karlovac te Darko Cipurić iz Hitne medicinske pomoći, a voditelj ekipe je Marijo Luketić, zapovjednik 4. smjene karlovačke Javne postrojbe. Radi se o natjecanju spašavanja u prometnim nesrećama, a sudjeluje 20 ekipa iz cijelog svijeta.

    Njihov se nastup mogao pratiti uživo na YouTube kanalu. Kako se moglo vidjeti Karlovčani su odradili zadatak u zadanih 20 minuta i izvukli unesrećenog. Njihov je rad procjenjivalo nekoliko britanskih sudaca. Kako se moglo čuti od službenog komentatora, ali i sudaca, ekipa je odradila dobar posao.

    U izjavama nakon nastupa Marijo luketić, voditelj tima, Ivan Brozović voditelj tehničkog tima za izvlačanje i pojačanje iz hitne medicinske službe Darko Cipurić podijelili su svoje dojmove s publikom. Njihovi su dojmovi da je bilo izazovno, ali zabavno i naučili su nešto novo. Radili su na novim BMW-ima, dopremljenim iz tvornice i s najnovijim alatom za spašavanje.

    Čeka se ocjena sudaca, a konačni rezultati natjecanja bit će poznati sutra.