Na natjecanju će rezati nove BMW-e

Karlovački vatrogasci putuju na svjetsko natjecanje u spašavanju u Njemačku

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ekipa od pet vatrogasaca s pridruženim članom iz Hitne medicinske pomoći u lipnju putuju na veliko svjetsko natjecanje Holmatro Resuce Challenge u Hannover u Njemačkoj. Radi se o natjecanju koje se održava svakih pet godina i okuplja vatrogasne ekipe iz svih krajeva svijeta, a ove godine traje od 15. do 20.  lipnja.

  Karlovačka ekipa jedina je iz Hrvatske, napomenuo je Marijo Luketić voditelj tima JVP Karlovac, a od 90 prijavljenih, izabrani su među 29 koje su će se natjecati.

  Budući da su kao smjena aktivni i nekoliko su puta sudjelovali na sličnim natjecanjima u Hrvatskoj, u dogovoru sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Miroslavom Radom prijavili su u Hannover. Kako je zapovjednik naglasio, ovakve inicijative podržavaju te će im JVP pružiti podršku i omogućiti odlazak u Njemačku.

  Uz voditelja ekipe Luketića u ekipi su još Tin Butala, Ivan Brozović, Mateo Trop i Dorian Talajić iz JVP Karlovac te Krešimir Pajtak iz Hitne. A ovako izgleda njihov promotivni spot:

  Pred njima će biti zadatak da u 20 minuta iz automobila izvuku ozlijeđenu osobu, poštujući pri tom zadane norme i oko rezanja olupine, ali i oko zbrinjavanja ozlijeđenog. Zanimljivo je da će na natjecanju vježbati na najnovijim BMW-ima.

  Natjecanje ima i fond nagrada od 50.000 eura za tri najbolje ekipe.

  Više o ekipi i kako se pripremaju pročitajte novom broju Karlovačkog tjednika.