Prvi Karlovački

Karlovački vatrogasci na požarištu kod Vodica gase cijelu noć, svi su dobro

Autor: Ksenija Begović

14.07.2022

Vijesti

Vatrogasci iz naše županije koji su sinoć upućeni na izvanrednu dislokaciju u Šibensko-kninsku županiju stigli su oko 3 sata ujutro i uključili se u gašenje požara, doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Gorana Frankovića koji je voditelj Modula 38 iz Karlovačke županije.

Došli smo negdje oko 3 sata ujutro i odmah smo raspodijeljeni na tzv. dijelu benkovačke ceste koja spaja Vodice i križa se Jadranskom magistralom. Zadatak nam je bio štiti samu prometnicu i spriječiti prebacivanje požara preko prometnice. U 6 sati su kanaderi krenuli gasiti nepristupačna područja, a i mi smo puno lakše možemo vidjeli sami teren kad se razdanilo. Ušli smo 400 metara u dubinu i zajedno sa zračnim snagama sada smo lokalizirali naš sektor i trenutno imamo naš sektor pod kontrolom, iako požar nije u cijelosti ugašen. Naši vatrogasci i vatrogaskinje koji sudjeluju u gašenju su svi dobro, kazao je Franković.

U gašenju, ponovimo sudjeluje 10 profesionalnih i 28 dobrovoljnih vatrogasaca iz Karlovačke županije i 12 vozila. S obzirom na situaciju na požarištu teško je procijeniti koliko će ostati na dislokaciji.

Trenutno stanje na požarištu još uvijek nije pod kontrolom. Sad imamo dobro situaciju u dopodnevnim satima, vjetar se stišao, ali oko podneva vjetar bi se mogao pojačati i tada rubovi požarišta moraju biti pod strogom kontrolom. Koliko će to trajati ne znam, za sada požar još uvijek ima visoku stupanj rizika, zaključno je istaknuo Franković.

Kako izgleda na terenu pogledajte na fotografijama koje su nam poslali, na čemu im zahvaljujemo.

Foto: JVP Karlovac