Grad Karlovac

Karlovački vatrogasci dobili nova odijela za rad u vodi - Grad izdvojio više od 15.000 eura, ali najradije bi da takva oprema ne zatreba

VIŠE IZ RUBRIKE

Oprema za vatrogasce

Javna vatrogasna postrojba Karlovac dobila je dodatnu vrhunsku opremu za rad u vodi

Javna vatrogasna postrojba Karlovac dobila je dodatnu vrhunsku opremu za rad u vodi: po osam odijela, prsluka i pari cipela i rukavica, za što je Grad izdvojio gotovo 15.500 eura. Ipak, svi bismo najradije da im takva oprema i ne treba!

- Drago nam je da ste sada još opremljeniji, ali najbolje bi bilo da ta oprema stoji i da vam ne zatreba, poželjela je vatrogascima Ivana Fočić, zamjenica gradonačelnika, za posjeta Vatrogasnom centru, u kojem je oprema uskladištena.

Miroslav Rade, zapovjednik JVP Karlovac, pojasnio je da odijela i ostalu opremu koja je stigla, vatrogasci koriste za spašavanje iz vode i ostale intervencije vezane uz vodu, uz naše rijeke, pogotovo za poplava. A njih, Karlovac, na žalost, nije pošteđen.

- Kako bi bolje i sigurnije odradili intervencije, vatrogasci koriste odijela za rad u vodi, "to su suha odijela". Takva odijela kod intervencija koristi i HGSS. Imamo ih već nekoliko, ali sad smo se "pojačali", zanovili. Ovo je definitivno vrijedna oprema koja će, u stvari, biti u službi građana, poručio je Miroslav Rade.

Za rad Javne vatrogasne postrojbe Grad je ove godine predvidio gotovo dva milijuna eura, a za dobrovoljno vatrogastvo, putem Vatrogasne zajednice, 385.000 eura.