Stradao u eksploziji prilikom intervencije na Borlinu

Karlovački vatrogasac Denis Buturajac dobro se oporavlja nakon operacije

VIŠE IZ RUBRIKE

Karlovački vatrogasac, Denis Buturajac (52) koji je teško ozlijeđen prilikom intervencije, dobro se oporavlja nakon operacije u KBC-u Dubrava. Denisa su jučer posjetili glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, objavljeno je na portalu Hrvatske vatrogasne zajednice

S Tucakovićem je u posjetu bio i ministar zdravstva Vili Beroš sa suradnicima, kao i ravnatelj Ivica Lukšić, pomoćnik ravnatelja za zdravstvene djelatnosti Toni Kolak, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra bolnice Ana Primorac te voditelj Odjela za torakalnu kirurgiju Josip Pejić.

Ozlijeđeni vatrogasac dobro se oporavlja, a iz njegovog plućnog krila izvađen je geler. Prisutnima je objasnio tijek intervencije u kojoj je iznenada došlo do eksplozije naprava koje su se nalazile u objektu kojeg su vatrogasci gasili

-Izuzetno mi je drago vidjeti našeg dragog kolegu vatrogasca da se dobro oporavlja. Od početka intervencije na raspolaganju mu je bila najbolja raspoloživa pomoć, od angažiranja helikoptera te brze medicinske skrbi. Vidimo danas da se nalazi u odličnim rukama te ne sumnjam kako će se uskoro vratiti u vatrogasne redove. Koristim još jedanput priliku i zahvaliti ministru kao i cijelom medicinskom osoblju na odličnoj reakciji i učinkovitoj brizi, kazao je zapovjednik Tucaković.

Podsjetimo, ova se intervencija dogodila 28. svibnja kada je ŽVOC Karlovac zaprimio dojavu o požaru u Karlovcu. Na intervenciji je došlo do stradavanja vatrogasca JVP grada Karlovca koji je prvotno bio zbrinut u OB Karlovac, a potom prevezen u KBC Dubrava na daljnju obradu.