Prvi Karlovački

Karlovački umirovljenici uživali u karlovačkom odmaralištu u Selcu i babljem ljetu

Autor: Branko Obradović

02.11.2021

Karlovac

Hostel Karlovac u Selcu i dalje ima širom otvorena vrata

Karlovački umirovljenici članovi Kluba umirovljenika Karlovac i Matice umirovljenika Karlovac za simboličan iznos proveli su tri prekrasna dana u Hostelu Karlovac uživajući u prelijepom i toplom jesenskom vremenu koje još uvijek nije zatvorilo sezonu kupanja. Uživali su u šetnjama uz more, vožnji na popularnom Malom Marinu, druženju i sad već omiljenom predavanju zaposlenice Hostela Sanje Legac koja im redovito otkriva tajne i snagu ljekovitog bilja ovog idiličnog primorskog kraja.

Grad Karlovac, osoblje Hostela Karlovac i umirovljeničke udruge grada Karlovca kroz zajednički projekt pokazali su važnost održavanja društvenih aktivnosti naših sugrađana treće životne dobi koja pomaže u izgrađivanju dobrog emocionalnog i tjelesnog zdravlja za razliku od društvene izoliranosti koja može uveliko smanjiti kvalitetu života. Uz to druženje među ljudima  potiče i neke važne zdravstvene prednosti naročito kod starijih osoba, uključujući i potencijalno smanjenje rizika od demencije i velik raspon fizičkih problema poput visokog krvnog tlaka, artritisa i kardiovaskularnih aktivnosti, te cjelokupno psihofizičko stanje starijih osoba biva poboljšano.

-Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način omogućili našim umirovljenicima aktivno i dostojanstveno starenje, stoji u priopćenju na službenoj Facebook stranici Kluba umirovljenika Karlovac.

Jako zadovoljan boravkom u Selcu bio je i Krešimir Premužić koji je zbog ovogodišnjih okolnosti tek sada otišao na more.

-Bilo je prelijepo. Dobro vrijeme, super društvo, izvrsna klopa i smještaj, duge šetnje po sunčanom vremenu, kupanje, vožnja brodom. Jednom riječju super tri dana, istaknuo je Premužić.

Unatoč relativno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji vrijedno osoblje Hostela Karlovac vjeruje da će se stanje poboljšati i da karlovački umirovljenici neće biti posljednja grupa koju su ugostili u ovoj turističkoj sezoni.

-Za sada smo u ovoj godini ostvarili 19.456 noćenja, a posjetila su nas 4.073 gosta iz 21 zemlje. Statistički gledano ostvarili smo 70 posto rezultata iz odlične 2019. godine. Smatram da smo na pravi način i na vrijeme reagirali poučeni iskustvima u 2020. pandemijskoj godini i u pravi trenutak odredili nove strateške odrednice u svom poslovanju. Pokrenuli smo zajedno s našim vlasnikom Gradom Karlovcem puno kvalitetnih projekata kao što je ovaj s umirovljenicima. Nismo čekali i tražili opravdanja već nepriliku pokušali pretvoriti u drugačiju priliku. Zahvaljujući takvom pristupu i novim strateškim odrednicama već u ovoj sezoni u potpunosti smo se financijski stabilizirali, ali i znatno promijenili strukturu svojih gostiju. Od prijašnjih 97 posto grupnih dolazaka u ovoj godini grupni dolasci činili su tek 46 posto svih dolazaka. Naročito veseli podatak da čak 52 posto svih gostiju u usporedbi sa prijašnjih 23 posto dolazi iz Karlovca ili Karlovačke županije. Ove sezone znatno smo povećali i broj gostiju treće životne dobi. To je bit i smisao našeg poslovanja. Biti na usluzi svim svojim sugrađankama i sugrađanima. Jer oni su uvijek tu. U dobrim i onim izazovnim vremenima. Zato su za nas oni jako bitni i važni. Stoga ćemo i nadalje kontinuirano raditi na podizanju kvalitete smještaja. Nadamo se da ćemo sve naše goste već slijedeće sezone ponovno ugodno iznenaditi novim sadržajima i ponudama, rekao je direktor Hostela Karlovac Dario Smojver nagovještavajući tako produženje snažnog vala investicija u omiljeni karlovački objekt koji je pokrenuo prije nekoliko godina.