Prvi Karlovački

Karlovački ugostitelji ponovno su osmislili sjajnu sezonsku ponudu od svima omiljenih jagoda

Autor: Marta Marinović

02.05.2022

Turizam

Maštovite torte, kolači, pite, palačinke i sladoledni kupovi samo su dio sjajne ponude karlovačkih restorana i slastičarnica. Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta kontinuirano provodi promociju gastronomske ponude. Ponudu slastica i jela od jagoda u svibnju prati tijekom čitavog mjeseca i promotivna kampanja na društvenim mrežama. Želja je i namjera TZ grada Karlovca povezati lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva s karlovačkim ugostiteljima.

Slastice od jagoda u svojoj ponudi imaju slastičarnice Tara sweets i Choco caffe bar, bistro Palma i restorani Tempo, Lovački rog, Kalvarija, Kvaka, Lana Korana, M90, Pod starimi krovovi i Kristal, a uskoro nakon preuređenja i Slatki centar. Ako prije slasnog slatkog deserta želite isprobati kakvog su okusa jela pripremljena od jagoda, posjetite svakako restorane Lovački rog i Tempo koji u ponudi imaju i „slana“ jela s jagodama kao što su lungić u umaku od jagoda i palenta ili pak salata s piletinom, gorgonzolom, jagodama i orašastim plodovima. Osim slasnih jela od jagoda samo za ovu prigodu posebno osmišljena pića nudit će se u restoranu Pod starimi krovovi i slastičarnici Slatki centar.

Nakon ribljih specijaliteta koje smo promovirali tijekom ožujka i travnja, sada su na redu slastice i jela od jagoda, a potom nam od lipnja slijede lani odlično prihvaćeni specijaliteti od piva. Otkrijte neodoljive kombinacije s omiljenim proljetnim voćem i prepustite se bogatstvu okusa a detalje o ponudi slastica od jagoda potražite na sljedećoj poveznici.