Prvi Karlovački

Karlovački tamburaški orkestar osvojio zlatnu plaketu na 27. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i malih sastava

Autor: Marta Marinović

16.11.2020

Kultura

Karlovački tamburaški orkestar u subotu 14. studenog sudjelovao je na 27. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i malih sastava u kategoriji koncertnih orkestara. Smotra se po prvi put održala online, što znači da su svi sudionici bili obvezni poslati video materijale koji su pregledani i preslušani od strane stručnog žirija u sastavu: Veljko Valentin Škorvaga, Ivan Potočnik i Damir Butković.

Karlovački tamburaški orkestar, pod vodstvom Matije Prigorca, sa 93,33 dodijeljenih bodova od mogućih 100 osvojio je zlatnu plaketu i s ponosom je dodaje na popis osvojenih nagrada. Ova godina bila je posebno i izuzetno teška zbog epidemiološke situacije, no osim toga, dodatni problem bio je prostor na kojeg orkestar još uvijek čeka. Od početka epidemije orkestar je nastavio s radom putem online platformi sve do ljetnog koncerta , kada se orkestar uspio okupiti na nekoliko lokacija u gradu da bi uspio pripremio koncert za Dan grada čija je priprema bila zaista velik izazov usred korona epidemije. Nakon koncerta karlovačke tamburaše čekale su pripreme za Županijsku smotru, a obzirom da je selektor izabrao Karlovački tamburaški orekstar za predstavnika Karlovačke županije na državnoj smotri u kategoriji koncertnih orkestara, uslijedile su i pripreme za državnu smotru.

Kombinacija online probi i maleni broj zajednički održanih proba na čak tri različite lokacije u gradu, što je zaista bilo iscrpljujuće i zahtijevalo je veliki angažman upravnog odbora, voditelja, djece i roditelja, dala je orkestru najsjajniju plaketu koja nije samo nagrada za muziciranje, već i za zajedništvo, ljubav prema kulturi, trud i rad u nemogućim i novim uvjetima. Drago nam je i ponosni smo što smo uspjeli obojiti karlovačku tamburašku kulturu u zlatnu boju na kraju ove godine, zaključila je Sandra Toth, predsjednica Karlovačkog tamburaškog orekstra.