Gostovanje KTO

Karlovački tamburaši održali koncert u Vukovaru

VIŠE IZ RUBRIKE

Grad heroj

Karlovački tamburaški orkestar je dobio pozive za gostovanja na različitim vukovarskim manifestacijama u nadolazećoj godini

Karlovački tamburaški orkestar održao je 12. studenog koncert pod nazivom "Vukovar je moja Hrvatska" u Hrvatskom domu Vukovar, u sklopu programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

-Karlovački tamburaši su pred dvije godine izveli ovaj program u Zorin domu u čast Vukovaru povodom 30 godina bitke za Vukovar. Sa željom da poklone ovaj koncert gradu heroju, održali su koncert upravo u srcu Vukovara uz drage goste Tomislava Pogačića, Tomislava Božičevića i Vanje Gvozdića.
Tijekom dvodnevnog boravka, KTO je posjetio Memorijalni centar Domovinskog rata, Vodotoranj , Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro, Spomen dom Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava domovinskog rata. Grad Karlovac i grad Vukovar gradovi su prijatelji od 2018. , stoga je ovaj koncert pridonio jačanju prijateljskih odnosa kroz glazbu i kulturu.
Koncert je financijski podržao Grad Vukovar, TZ Grada Vukovara i Grad Karlovac, navedeno je u priopćenju KTO-a.

Nakon što su tamburaši izvođenjem najljepših skladbi o Vukovaru izazvali snažne emocije i empatiju vukovarske publike, orkestar je dobio pozive za gostovanja na različitim vukovarskim manifestacijama u nadolazećoj godini.