Maturijada

Karlovački maturanti u petak slave svoj dan

VIŠE IZ RUBRIKE

  Zabava do dugo u noć

  Ovogodišnja Maturijada održat će se u petak, 24. svibnja na Športsko-rekreacijskom centru Korana, a sami program i kretanje povorke bili su tema današnje konferencije za novinare.

  Ovogodišnja Maturijada održat će se u petak, 24. svibnja na Športsko-rekreacijskom centru Korana, a sami program i kretanje povorke bili su tema današnje konferencije za novinare.

  Maturantica iz karlovačke Gimnazije, Ana Belobrajdić uime svih maturanata zahvalila je Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu što su i ove godine organizirali tradicionalnu karlovačku Norijadu, te dodala:

  -Mogu reći da su svi maturanti u Karlovcu vrlo sretni, zadovoljni i jako uzbuđeni, istaknula je ova maturantica Ana rekavši i kako su svi zadovoljni i s ovogodišnjom glazbenom ponudom koja ih očekuje u šatoru. Svi su, kako je navela upoznati s pravilima ponašanja i mjerama zaštite, te vjeruje kako će se svi toga i pridržavati i da će sve proteći u najboljem redu. Ujedno je sve pozvala na tradicionalno Salonsko kolo karlovačke Gimnazije u petak u 12 sati u Šancu.

  Pročelnica županijskog Upravnog odjela za školstvo, Marija Šćulac otkrila je rutu ovogodišnje povorke.

  -Uz zahtjevno gradilište, ali i uz želju maturanata uspjeli smo pripremiti kvalitetnu i lijepu rutu. Okupljamo se tradicionalno u 18 sati na Vunskom polju. Sama povorka kreće u 19 sati s Vunskog polja, desno prema Radićevoj ulici, zatim lijevo u Ulicu Tadije Smičiklasa do križanja Domobranskom, pa dalje Domobranskom do rotora na Korzu. Povorka prolazi cijelom Korzom, pa skreće desno blizu pošte u Ulicu Matice Hrvatske, pa u Ulicu Pavleka Miškine, zatim u Ulicu Ljudevita Gaja pa Gundulićevom na Korzo do kružnog toka i natrag Domobranskom do Rakovca, te preko mosta do ŠRC-a Korana gdje u 20 sati počinje bogat program, otkrila je Šćulac.

  A na sami program manifestacije osvrnuo se izvršni organizator programa, Damir Biondić rekavši kako su se za dobru zabavu svakako pobrinuli. Otkrio je kako će nastupiti DJ-i Jambeats i Buba, zatim Begini i TS Merak, pa potom DJ-i, a sve će završiti točno u dva sata.

  Poruku maturantima, ali i svim sudionicima u prometu uputio je voditelj Službe za javni red i sigurnost PU karlovačke, Jure Pavlinić.

  Rekao je kako će se što se tiče samog osiguranja trase, policija će pobrinuti da sve prođe u najboljem redu i zato moli sve sudionike u prometu da se pridržavaju uputa prometne policije prilikom upravljanja prometom i da budu strpljivi, "da poštuju to da je u petak dan maturanata i da se sukladno tome i ponašanju, te da svi doprinesemo tome da proslava maturijade prođe u najboljem redu". a na ŠRC-u će,  osiguranje javnog okupljanja provoditi prvenstveno na vanjskom dijelu, dok će unutrašnji dio provoditi zaštitarske tvrtke.

  -Posebno bih apelirao na završetak javnog okupljanja, nakon dva, tri sata u noći da maturanti ne budu toliko bučni po gradu, poručio je.

  Na ovogodišnju maturijadu osvrnula se i županica Martina Furdek Hajdin rekavši kako su sve službe radile i kako je puno napravljeno i uloženu u organizaciju kako bi sve proteklo sigurno i kako je i planirano.

  -Sada ste na jednoj drugoj prekretnici, kada odabirete fakultet, a neki će se odlučivati i za radno mjesto.

  Završavate školu, ali započinjete život, život je prekrasan i ja zaista želim da ga tako i doživljavate, istaknula je županica te također zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji manifestacije.

  Na kraju, županica je predstavnicima maturanata podijelila male suvenire, kao uspomenu na srednju školu. To su kasice prasice u kojima je poruka županice: "Vjeruj u sebe i ostvari svoje snove!"

  Te će suvenire dobiti svih 944 maturanta u Karlovačkoj županiji.