Jedini hrvatski "ledolomac" Karlo Bukovac nastupio je na prvoj utrci Red Bull Ice Cross Svjetskog kupa

Karlovački "ledolomac" Karlo Bukovac nastupio na prvoj utrci Svjetskog kupa

VIŠE IZ RUBRIKE

  Jedini hrvatski "ledolomac" Karlo Bukovac, 19 godina, nastupio je na prvoj utrci Red Bull Ice Cross, bivši Red Bull Crashed Ice, Svjetskog kupa proteklog vikenda u austrijskom Judenburgu. Tako Bukovac nastavlja tradiciju hrvatskih natjecatelja u ovom natjecanju među samom elitom ovoga sporta. Karlo je ovaj put nastupio na utrci najvišeg ranga međunarodnih natjecanja Ice cross downhilla ATSX500, samo stepenicu ispod tri utrke elitne serije Svjetskog kupa za koje ovaj mladi Karlovčanin ima pozivnicu od prošle sezone. U borbi s najboljima na svijetu Karlo Bukovac izborio je 21. mjesto u juniorskoj konkurenciji, koja mu je i dalje imperativ. Osim u juniorskoj imao je priliku nastupiti i u seniorskoj konkurenciji i pored 150-ak natjecatelja koji su na ovu utrku došli iz svih krajeva svijeta izborio 80. mjesto. Tako je dokazao neosporivi talent i rad koji je iza njega u ljetnom razdoblju, a s više iskustva dolaze i sve bolji rezultati koji pokazuju kako Hrvatska ima priliku dobiti jednog odličnog natjecatelja u svjetskom seniorskom kupu za nekoliko godina.

  -Drago mi je što sam ponovno ovdje, a posebno sam zadovoljan što sam do sada prošao sve razine međunarodnih utrka i svakom utrkom sve sam bolji. Priča je krenula iz parka i moje staze koja je izrađena od vode iz Kupe i evo došao sam do najvišeg ranga natjecanja. S više iskustva koje mi svakako fali bit ću još spremniji nastupati uz bok s najboljim svjetskim natjecateljima, rekao je Karlo Bukovac.

  Ovu utrku definitivno su pokorila austrijska braća Marco i Luca Dallago koji su u finalnoj utrci izborili prvo i drugo mjesto ispred Čeha Michaela Urbana. U juniorskoj kategoriji pobijedio je sjajni Rus Egor Tutarikov, koji je svojim odličnim nastupima izbacio hrvatskog predstavnika iz daljnjeg natjecanja. Do prije nekoliko godina Ice cross downhill bio je nepoznat sport čak i najvećim fanovima zimskih sportova, ali ovaj mladi Hrvat čini sve kako bi se to promijenilo. U tome mu odlično ide pa je uspio dobiti ono što mu je od početka najviše falilo, a to je mjesto treninga. U dogovoru s tvrtkom Mladost, Karlo Bukovac od početka ove ledene sezone ima priliku trenirati na Gradskom klizalištu Sokolski dom.

  -Ice cross downhill je u zadnjih nekoliko godina iznimno napredovao i sve je više treninga potrebno za ostvariti dobre rezultate. Zbog toga mi je iznimno drago da mogu trenirati tamo gdje je cijela ova priča i počela. To je svakako Gradsko klizalište Sokolski dom, gdje sam napravio svoje prve klizačke korake. S ovom suradnjom Hrvatska i Karlovac će svakako imati još boljeg predstavnika u Svjetskom kupu, kazao je Karlo Bukovac.

  Još jedna lijepa sportska priča dolazi iz Karlovca i pokazuje kako je Hrvatska puna izvrsnih pojedinaca koji su uz beskrajni trud i rad uspjeli i bez izvrsnih uvjeta uspjeli postići svjetski nivo i biti prepoznati u cijelom svijetu.

  -Upravo tome svatko od nas treba težiti i ne popustiti ukoliko nemamo savršene uvjete. Najluđi snovi su ostvarivi uz dovoljan trud, a jedan od njih su i moji nastupi. Moja poruka je svakako da ne odustajete od svojih snova koliko god vam se činili daleko i ludo, oni su bliže nego što mislite, poručio je Karlo Bukovac. (b.o.)