Prvi Karlovački

Karlovački Kinoklub ne miruje – “Najviše vremena smo posvetili tečaju filmske umjetnosti”

Autor: Marta Marinović

18.01.2021

Karlovac

Kinoklub Karlovac ne miruje sa svojim aktivnostima. Iako većina kulturnih institucija radi „s kočnicom“, karlovački filmaši nalaze razne načine kako ovu sedmu umjetnost približiti svojim sugrađanima.

-Ne mirujemo. Pokušali smo iskoristiti vrijeme zimskih praznika kako bi odradili što uživo, što online naše aktivnosti. Najviše vremena smo posvetili tečaju filmske umjetnosti. Polaznici su podijeljeni u dvije grupe, jedna grupa uči o svim tehnikama fotografiranja i snimanja, dok je druga grupa fokusirana na osmišljavanje i pisanje scenarija i analize filma. U grupi, u kojoj polaznici usavršavaju pisanje scenarija radimo i na tome da jedan od njih, onaj koji će biti najbolji i snimamo. Također, voljela bih istaknuti kako su trenutno otvorene prijave za Film Under Severe Experiment, odnosno filmski festival igrano-eksperimentalnih filmova – FUSE. Nadamo se da ćemo ga ove godine uspjeti izrealizirati u svibnju, ističe nam iz Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković.

Uz festival FUSE, idući projekt naših filmaša za kojega su već počele lagane pripreme je već dobro poznati – Four River Film Festival.

FOTO: Facebook profil Kinoklub Karlovac