Prvi Karlovački

Karlovački HNS-ovci darivali žene

07.03.2020

Politika

Karlovački HNS danas je prigodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena na Tržnici organizirao prigodnu akciju darivanja naših sugrađanki.

I mi smo se odlučili prisjetiti svih žena u Hrvatskoj, ali  i naših Karlovčanki koje čine jedan dio od 52 posto ukupnog stanovništva; nedovoljno zastupljenih u društvu, na dobro plaćenim poslovima, ali i u politici. Ovo je jedan od naših načina da pokažemo ženama da netko ipak malo misli na njih. Danas smo im poklonili jedno licitarsko srce, privjesak i letak u kojem je opisano sadašnje stanje u Republici Hrvatskoj. U karlovačkom HNS-u ovo je jedan početak obilježavanja nekih važnih datuma u Hrvatskoj, ali u svijetu, ali i jedno osnaživanje naših članova kao priprema za nadolazeće izbore, izjavio je predsjednik karlovačkog HNS- a Žarko Latković.

Prokomentirao je  i unutarstranačke izbore u HNS-u te pripreme stranke kako za parlamentarne, tako i za lokalne izbore.

Za sada smo još uvijek u pripremama izbora novog vodstva stranke i dogovora za sabor stranke na kojem će biti izabran novi predsjednik i novo predsjedništvo koje će voditi HNS u parlamentarne izbore. Idući tjedna imamo Središnji odbor stranke i tada ćemo odlučiti o daljnjim koracima te eventualnim pripremama i za koalicije na državnoj razini. Za sada je izgledno da ćemo ići sami na te izbore,  pokazati što HNS trenutno u Hrvatskoj znači i nadamo se osvajanju četiri do pet mandata u Saboru, rekao je Latković. (m.m.)