Pjesma In The Shadows mogla bi na put do Izraela

Karlovački glazbenici Maja i Boris Kolarić nastupaju na Dori

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon osam godina izbor za hrvatsku pjesmu Eurovizije, poznatiji kao Dora, vraća se na male ekrane. Tako će 16. veljače hrvatska javnost ponovno aktivno sudjelovati u izboru pjesme koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Izraelu.
  No, ove godine Karlovčani imaju razlog više biti ispred malih ekrana, svu pažnju usmjeriti na višesatnu glazbenu manifestaciju, navijati i glasovati jer će se na opatijskoj pozornici među 16 izvođača, naći i karlovački glazbenici.
  Riječ je o Maji i Borisu Kolariću koji s bandom Manntra nastupaju kao pravo žestoko osvježenje na sceni. Oni su i koautori pjesme koju izvode. Iz njihovih riječi moglo bi se naslutiti da su pripremili snažan glazbeni vatromet, odlučni u namjeri da svjetla reflektora usmjere na kvalitetnu i odrješitu glazbu. Maja i Boris ispričali su nam svoju priču o Manntri, Dori i planovima za budućnost.
  Što vas je motiviralo da se prijavite na Doru koja je ponovno aktualna nakon osam godina pauze? Što ćete javnosti poručiti svojim nastupom?
  Maja: Prijavili smo se iz zezancije jer nismo očekivali da će bend poput nas svirati na Dori, i eto tko se mača laća, piči lagano za Opatiju. Svojim nastupom ćemo poručiti da smo profesionalci koji će uvijek svakim nastupom dati 110 posto od sebe jer volimo glazbu više od svega i sama mogućnost da možemo publici pokazati svoju pjesmu koja je rezultat našeg timskog rada i višesatnih zajedničkih druženja i neprocjenjivih trenutaka u Markovu studiju uz frekventno naručivanje dostave je, mogu reći, stvarno jedno od najvećih zadovoljstava u životu.
  Boris: Prijavili smo se iz čiste znatiželje, ne bi vjerovali, no drago nam je svakako da smo u prvih šesnaest. Javnosti ćemo osim, naravno, odlične izvedbe pjesme “In the shadows” pokazati i jedan mali dio “show” arsenala koji Manntra posjeduje. Mislim da takvo nešto na Dori niste i nećete vidjeti dugo, dugo vremena.

  Pjesmu ne smijete nigdje izvoditi prije Dore, to je jasno. Ali što nam možete otkriti o pjesmi? Ostat ćete vjerni svom stilu ili pripremate nešto posve drugačije nego na što nas je Manntra do sada navikla?
  Boris: Možemo vam otkriti autore, uz Maju Kolarić i Marka Matijevića-Sekula tu je i moja malenkost, a trajanje pjesme je do tri minute. Predstavlja jednu novu eru Manntre rekao bih, no prepoznatljivost i glavne karakteristike benda su i dalje tu! Svakako će vas dobro prodrmati.
  Maja: Možemo otkriti isto tako da se zove „In The Shadows“, predstavlja ljudsku unutarnju borbu u sjenama presvučenu čežnjom za mjestom gdje se nalazi srce i preprekama u obliku ljudskih naličja koja su nam možda nekada značila, međutim, u ovome trenu samo znače korak unatrag, ona nam ne daju da budemo napokon tamo gdje osjećamo sigurnost, ali malo po malo, ponovno ćemo izaći iz sjena i vidjeti svjetlost. Pjesma je žestoka, brzog tempa i ljutih vokala. Što se tiče stila, nema labavo.

  Ako prođete dalje kako ćete predstaviti Hrvatsku? Kakav nas performans očekuje? Imate li već viziju i za video spot?
  Boris: Ako prođemo dalje, predstavit ćemo svoju zemlju na način da svi napokon budu sretni i zadovoljni što su nas izabrali. Za video spot imamo dosta ideja, o performansu ne bih puno, mogu samo reći da će biti jako vruće.

  Maja: Potvrđujem bratove riječi. Dat ćemo sve od sebe i istovremeno pokazati što ljudi dobivaju kada dođu na naš koncert, između ostalog. Vizija nikada dosta, bit ćemo spremni za sve varijante i ishode.

  Kako komentirate medijske napise da su Manntra i Lidija Bačić najveća iznenađenja ovogodišnje Dore? Zašto biste bili iznenađenje?
  Boris: Uvijek u elitnom društvu, navikli smo već, gdje god da se pojavimo uvijek smo iznenađenje, pogotovo doma. Izvan granica Lijepe naše malo je drugačija situacija.
  Maja: Nadam se pozitivno iznenađenje, vjerojatno jer je bend poput nas neviđen na natjecanjima Dore.

  Što Dora za vas znači osobno, a što za Manntru?
  Maja: Osobno, još jedna prilika da radim ono što volim zajedno s braćom iz benda, i osjećaj zadovoljstva jer želim da se vrata otvore svim bendovima, želim da imamo scenu kvalitetnih autorskih bendova sa super mjuzom. Želim da nastane kultura koja će cijeniti i poticati to. To je moje osobno razmišljanje i neće zaživjeti za mog vijeka, ali eto pitala si. Za Manntru svakako znači još jedno iskustvo iz kojeg učimo i prilika da radimo ono zbog čega i jesmo zajedno, a to je da sviramo i dijelimo svemir zbog kojeg i postoji ovaj bend.
  Boris: Svakako jedno novo i nadam se pozitivno iskustvo. Dobar after, u svakom slučaju.

  Kako se pripremate? Iz različitih ste gradova, radite i druge poslove, svirate u drugim bendovima… Očito imate odličnu formulu za multitasking i organizaciju vremena. Otkrijte nam je, mnogi bi vam bili zahvalni.
  Boris: Vrlo jednostavna formula, onaj koji želi nađe način, onaj koji ne, nađe izliku. Želim svim svojim sugrađanina i svima ostalima u Lijepoj našoj da se skupa s nama slome od rada i truda u Novoj 2019.
  Maja: Slažem se s bratom, nije teško pronaći način kada se radi o nečemu što voliš. Ne želim nikoga razočarati ali eto, vrlo je jednostavno, profiltriraš prioritete i radiš ono što je zapravo potrebno bez puno filozofije. (dlj)