Prvi Karlovački

Karlovački gimnastičari i gimnastičarke uspješni na natjecanjima u Rijeci

Autor: Branko Obradović

17.05.2022

Sport

Osvojen veliki broj medalja

Proteklog vikenda Gimnastički klub Rijeka bio je domaćin 2 natjecanja u sportskoj gimnastici. U subotu je održano 2. kolo kvalifikacija za kup Hrvatske i prvenstvo Hrvatske u Slobodnom, Obaveznom i Univerzalnom programu.

U Univerzalnom programu u kategoriji U2, ekipa GK Sokol Karlovac u sastavu Lucija Lukežić Štedul, Ilona Rajković, Nadja Kranjc i Jana Busić osvojile su 2. mjesto. Najbolja pojedinačno bila je Lucija Lukežić Štedul osvojivši 4. mjesto. U Slobodnom programu u kategoriji kadetkinja Nera Đurić osvojila je 2. mjesto, a Nika Babić 3. mjesto. Prvo mjesto pripalo je predstavnici domaćina Noemi Šabotić. U kategoriji mlađih seniorki, sve tri medalje osvojile su članice karlovačkog Sokola. Ana Magdalena Fabijanić osvojila je zlato, Karla Šibenik srebro, Martina Šegavić broncu, a četvrto mjesto pripalo je Pii Škrtić. U ekipnom plasmanu djevojke su osvojile prvo mjesto. U obaveznom programu u kategoriji kadetkinja nastupile su Ema Starešinčić (4. mjesto), Ena Bukovšek (5. mjesto) i Zita Duk (6. mjesto). U kategoriji mlađih juniorki prava mala borba za prvo mjesto. U svega 4 desetinke svrstalo se 5 gimnastičarki. Zlato je otišlo u Petrinju zahvaljujući Maji Jambrović (60.900 bodova), Jana Rubeša iz GK Vita osvojila je srebro (60.700), a naša Nina Miljenović u Karlovac se vratila s broncom oko vrata skupivši 60.550, jednako kao i četvrtoplasirana Tea Milosavljević (GK Rijeka), ali ovog puta “tie-breaking rules” bio je na strani Karlovčanke. U kategoriji juniorki, prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Lara Đurić, a Jana Gabi Kasunić osvojila je broncu. U ekipnom plasmanu juniorke u sastavu Lara Đurić, Jana Gabi Kasunić, Dora Martišković i Leonarda Šlat. U kategoriji mlađih seniorki najuspješnija članica GK Sokol Karlovac bila je Matea Šegavić, osvojivši srebrno odličje. U ekipnom poretku ekipa GK Sokol osvojila je prvo mjesto (Matea Šegavić, Mona Šarinić, Kalista Kranjčec, Matea Novković).

U muškoj sportskoj gimnastici, Univerzalni program, u kategoriji stariji dječaci sva odličja otputovala su u Karlovac, zlato Mateju Štanjeru, srebro Aaronu Funteku, a bronca Filipu Blaškoviću. U ekipnom poretku ekipa u sastavu Aaron Funtek, Filip Blašković, Nikola Olrom, Marin Malizan i  Matej Štanjer osvojila je zlatno odličje. U Obaveznom programu ekipa kadeta u sastavu Kruno Polak, Andrija Crkvenac, Karlo Klarić i Dino Penić, osvojili su 2. mjesto iza ekipe GK Petrinja. U kategoriji mlađih juniora Filip Krznar bio je najbolji i zasluženo osvojio zlatnu medalju dok je Leon Dejanović bio brončani. Ekipa u sastavu Filip Krznar, Leon Dejanović, Matej Maglić, Patrik Maglić i Vito Radaković osvojili su 1. mjesto. U Apsolutnom programu, boje karlovca branili su 4 gimnastičara u kategoriji kadeta. Filip Štedul osvojio je 1. mjesto, Fran Šančić 2. mjesto, Patrik Rajković 3. mjesto, a Leon Mikulić 4. mjesto. U ekipnom poretku ekipa kadeta osvojila je 1. mjesto.

U nedjelju je održan 4. Morčić kup, natjecanje prijateljskog karaktera u početničkom programu na kojem je nastupilo rekordnih 330 natjecatelja. Morčić kup nije se održao protekle dvije godine zbog epidemije koronavirusa.

Gimnastički klub Sokol Karlovac predstavljalo je 5 gimnastičara i 24 gimnastičarke.

Kod dječaka Adrian Maglić osvojio je 1. mjesto u kategoriji 2. razred. U kategoriji 3. razred prvo mjesto odnio je Rino Borić, a treće mjesto pripalo je Josipu Karlu Glaviniću. U kategoriji 4. razred Filip Jurišić osvojio je srebrnu medalju dok je Grgur Misir zauzeo 4. mjesto.

Kod djevojčica u kategoriji vrtića, zlato i srebro završilo je u Karlovcu zahvaljujući Giti Beljan i Mariji Krčel. U istoj kategoriji ekipa u sastavu Gita Beljan, Marija Krčel, Eva Vojak, Eva Bedeniković, Ana Krainović, Lucija Jadrić, Sofia Hanžel i Marta Mraković, osvojila je prvo mjesto ispred ekipe GK Rijeka na drugom i GK Marijan Zadravec Macan iz Čakovca na trećem mjestu. Tea Matijavić osvojila je drugo mjesto u kategoriji 4. razredi isto kao i Matija Matuzić u kategoriji 8. razredi.

Članove GK Sokol Karlovac očekuje Završnica kupa Hrvatske i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a ta će natjecanja biti održana prvi vikend u lipnju u dvorani Gradski vrt u Osijeku.