Rukometni klub Škola rukometa Karlovac

Karlovačke rukometašice počele s pripremama za novu sezonu

VIŠE IZ RUBRIKE

Počele pripreme

Kompletne pripreme bit će odrađene u Karlovcu

Seniorke Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac počele su danas u Sportskoj dvorani na Rakovcu s pripremama za novo prvenstvo u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi zapad za žene. Prvi trening počeo je u 17 sati i 30 minuta, a vodstvo kluba zatim je organiziralo konferenciju za medije. Predsjednik kluba Miloš Đanković istaknuo je da klub u novu sezonu ulazi s dvije seniorske ekipe, prva ekipa igrat će u Drugoj hrvatskoj ligi zapad, a druga u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi. Đanković je predstavio novu glasnogovornicu Dinu Višnić. Trener Dražen Keča kazao je da će kompletne pripreme biti odrađene u Karlovcu.

-Krenuli smo u pripreme bez tri igračice, Lucija Krznarić prestaje igrati zbog studija, Petra Bačić odlazi na razmjenu studenata, Kristina Vuković je najavila da prestaje s aktivnim igranjem, no nadam se da to nije njezina definitivna odluka. Priključili smo mlade igračice 2008. i 2009. godište, a dobro je što će mlade igračice igrati za drugu ekipu u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi, gdje će stjecati iskustvo, a za tu ekipu mogu igrati igračice do 21 godine. Odigrat ćemo pet pripremnih utakmica, 30. kolovoza igramo u Karlovcu kup utakmicu sa "Samoborom", zatim ćemo sudjelovati na turniru "Murvice" u Crikvenici i još ćemo odigrati dvije utakmice u Sportskoj dvorani na Rakovcu, ali ne znamo termine, rekao je Keča

Trener Dražen Keča istaknuo je da bez obzira što je Kristina Vuković najavila prestanak igranja da očekuje dobru sezonu.

-Mi pred svaku sezonu imamo kadrovskih problema, nikada nismo preselili cijelu ekipu iz jedne u drugu sezonu. Trebali bi biti među pet, šest ekipa, kvalitetu imamo, moramo se uigrati i bit će dobro. Mi smo jedina ekipa u ovoj ligi, koja igra sa svojim igračicama i već smo pet sezona stabilni drugoligaš, kazao je Dražen Keča.

Igračica Marija Kusanić je optimist, smatra da treba trenirati, treba puno raditi i da će sve biti u redu.

-Mislim da nas ima dovoljno, raduje me što su ekipi priključene mlade igračice. Dobro je što će se naša druga ekipa kaliti u Trećoj hrvatskoj ligi, mislim da će nam to pomoći u tom segmentu. Nama ostaje da treniramo, pa kako bude, rekla je Marija Kusanić.

Mia Nose također smatra da će sve biti dobro, ekipa je složna, prava su klapa, pa očekuje dobre rezultate.

-Nama je u cilju da treniramo, da puno radimo i sigurna sam da će sve izgledati dobro. Atmosfera u ekipi je odlična, družimo se i izvan ekipe, sve smo si dobre i privatno. Uz dobar rad, bit ćemo prave, istaknula je Mia Nose.