Prvi Karlovački

Karlovačke rukometašice, nakon odlično odrađenih priprema, puno očekuju u novoj sezoni

Autor: Branko Obradović

22.09.2022

Sport

Karlovačke rukometašice pune optimizma pred početak sezone

Rukometni klub Škola rukometa Karlovac organizirao je danas u svojim prostorijama u Sportskoj dvorani na Rakovcu konferenciju za novinare povodom početka natjecanja u Drugoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Karlovačke rukometašice igraju u prvom kolu u nedjelju od 18 sati u Samoboru sa “Slogom” iz Svete Nedelje. Uvodno je govorio voditelj Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac Miloš Đanković koji je istaknuo da je ove godine ekipa kvalitetnija i da su porasle ambicije. Dražen Keča kazao je da su pripreme dobro odrađene.

-Cure su pripreme savršeno odradile, a posebno smo radili na fizičkoj pripremi i na uigravanju. Posebno smo dobro odigrali pripremne utakmice protiv “Murvice” i “Zeline”, imali smo i glavu i rep. Pojačali smo se, ustvari vratile su nam se Kristina Vuković i Petra Bačić i očekujem borbu za gornji dio tablice. Nadam se da u nedjelju možemo dobiti “Slogu”, kazao je Dražen Keča.

Marija Kusanić bila je u prošloj sezoni najbolja igračica ekipe, a u novoj sezoni očekuje puno više.

-Očekujem da bi ova sezona trebala biti puno bolja od prošle. Ja sam se u prošloj sezoni vratila doma, od cura igrala sam samo s Lucijom Stepić. Bilo je prošle godine teško nismo imale rotaciju. Sada je puno bolje, vratile su se Kika i Petra, izgleda neusporedivo u odnosu na prošlu sezonu, rekla je Marija Kusanić.

Vratarka Patricija Keča odlično je branila u pripremnim utakmicama i puno očekuje od nove sezone.

-Nadam se da ću nastaviti ritam, no puno mi pomaže naša obrana, a moram istaknuti da igramo i puno bolje u napadu. Imamo velika očekivanja i nadamo se da ćemo biti u gornjem dijelu tablice, napomenula je sjajna vratarka.

Nakon jedne sezone provedene u “Ivaniću”, u svoj matični klub vratila se Kristina Vuković, koja isto puno očekuje od ove sezone.

-Pritiska nema, ništa se nije promijenilo, sve je isto. Imamo dobru ekipu, pripreme smo dobro odradile i očekujem puno od ove sezone. Nisam ostala u “Ivaniću”, jer pošto se nije ušlo u Prvu hrvatsku ligu, oni su se odlučili za domaće igračice, a ja sam se vratila doma, istaknula je Vuković.