Prvi Karlovački

Karlovačke muzejske ustanove od sada djeluju pod zajedničkim nazivom – Muzeji grada Karlovca

Autor: Marta Marinović

15.12.2021

Kultura

Muzej grada Karlovca, Galerija “Vjekoslav Karas”, Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj i Stari grad Dubovac od sada djeluju pod zajedničkim krovnim nazivom, Muzeji grada Karlovac.

-Promjenom krovnog naziva pod kojim djeluju Gradski muzej Karlovac, Galerija „Vjekoslav Karas“, Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj i Stari grad Dubovac nastala je potreba za formiranjem novog vizualnog jezika koji će oblikovati vizualni identitet lokacija Muzeja grada Karlovca. Dizajn vizualnog identiteta utemeljen je na dvoslojnosti, na razini cjelokupnog identiteta govorimo o Muzejima grada Karlovca, dok na individualnoj razini o vizualnom identitetu pojedine lokacije. U tom je kontekstu bilo relevantno uvažiti jedinstvenost svake lokacije i različitost njihova djelovanja. Kontinuirana primjena novog vizualnog identiteta doprinijet će većoj vidljivosti programskih aktivnosti pojedinačnih lokacija Muzeja i boljem razumijevanju njihova ujedinjenog djelovanja pod krovnim nazivom, rekla nam je voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Muzeja grada Karlovca Josipa Vukelić.

Vizualni identitet i novu mrežnu stranicu u srijedu na obilježavanju Dana muzeja predstavit će dizajneri Andro Giunio i Sven Sorić s voditeljicom marketinga i odnosa s javnošću Muzeja grada Karlovca Josipom Vukelić.