Prvi Karlovački

Karlovačke mlade čeka još jedna bitka vodenim balonima

09.08.2019

Karlovac

Udruga Carpe Diem i ove godine na zabavan način obilježava Međunarodni dan mladih

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza. Tog dana, u cijelom svijetu, mladi, organizacije mladih te svi koji se bave mladima, obilježavaju ovaj dan na različite načine. Zamišljen je kao prilika da se vladama i drugima privuče pažnju na globalne probleme mladih, prepoznaju njihovi potencijali, slave postignuća i planiraju načini uključivanja mladih u poduzimanje koraka u razvoju društava.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih je „Transformiranje obrazovanja“ gdje se  ističu napori kako bi se obrazovanje učinilo relevantnijim, pravednijim i uključivijim za sve mlade. Temeljen na 4. cilju Agende za održivi razvoj 2030. – „osigurati uključivo i pravično kvalitetno obrazovanje i promicati mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“ – Međunarodni dan mladih 2019. ispitat će kako vlade, mladi i organizacije usmjerene prema mladima, kao i drugi dionici preobražavaju obrazovanje i kako ti napori doprinose postizanju Agende za održivi razvoj 2030. godine.

Udruga Carpe Diem, kao i svake godine, uključuje su u obilježavanje Međunarodnog dana mladih organiziranjem aktivnosti u Karlovcu, na Gradskom i Foginovom kupalištu, u nedjelju 11. i ponedjeljak 12. kolovoza 2019.

U nedjelju, iznad gradske plaže slagat će se labirint povezanosti, a u ponedjeljak na sami Međunarodni dan mladih događanja će biti na Foginovom kupalištu. Zabavno poslijepodne bit će ispunjeno aktivnostima poput borbi vodenim balonima, utrkama u skakanju u jutenim vrećama i mjerenjem decibela najglasnijih vrištećih balona. Program oba dana počinje u 17 sati.

Organizatori pozivaju sve mlade, ali i ostale građane i građanke da im se pridruže i da zajedno obilježe ovogodišnji Međunarodni dan mladih.