Karlovačke jesenske slastice u znaku kestena

VIŠE IZ RUBRIKE

    Karlovačko područje bogato je šumom, stoga ne čudi da je jedna od čestih i omiljenih lokalnih namirnica namirnica – kesten. U kestenima uživamo ponajviše u listopadu i studenom kada karlovački ugostitelji pripremaju slasna jela i slastice s ovom omiljenom namirnicom te kada zamamni miris pečenih kestena kod lokalnog kestenjara ispuni zrak naših ulica.

    -Turistička zajednica grada Karlovca u sklopu IQM projekta već drugu godinu za redom kontinuirano provodi promociju gastronomske ponude. Ponudu slastica i jela od kestena u studenom prati tijekom čitavog mjeseca i promotivna kampanja na društvenim mrežama. Tijekom godine provedene su promotivne kampanje za slastice i jela s jagodama, jela s ribom, jela s pivom kao namirnicom, te u je u listopadu provedena uspješna kampanja za jela s gljivama. Cilj je ove kontinuirane aktivnosti u suradnji s ugostiteljima pozicionirati Karlovac kao kvalitetnu cjelogodišnju gastronomsku destinaciju. I ove jeseni brojni karlovački restorani i slastičarnice potrudili su se i osmislili bogatu ponudu koju svi ljubitelji kestena jednostavno ne smiju propustiti. Bogata gozba tako vas čeka u restoranu Kvaka, bistrou Palma, restoranu Kalvarija, hotelu Korana Srakovčić, konobi Črni kos, restoranima Lana Korana, Lovački rog, Kristal i Tempo, bistrou Kastel te slastičarnicama Tara sweets i Choco caffe bar, stoji u priopćenju TZ grada Karlovca.

    U slatkoj će se ponudi naći jela poput juhe i njoka od kestena te slastice cheesecake, kolač, torte i rolade s kestenima, ali i brojne prigodne slastice u čaši. Ova ponuda će trajati do kraja studenog tako da iskoristite lijepe jesenske dane za šetnju Karlovcem, uživanje u predivnim bojama drveća te isprobavanje savršenih slastica.

    Ukoliko ste od onih koji vole pripremati vlastite slastice, inspiraciju za pripremu slastica s kestenima te savjete o ovoj namirnici donosi vam na blogu Visit Karlovac Hrvoje Stojanov u receptima Jesenska torta s kestenima i domaći vodenjaci s kesten filom.