Prvi Karlovački

Županija pomaže dvanaestogodišnjakinji u njenom školovanju

Autor: Ivica Pilaković

10.01.2022

Županija

U ovo blagdansko vrijeme, županicu Martinu Furdek Hajdin posjetile su štićenica Doma za djecu Vladimir Nazor Martina i njezina teta Marina. Karlovačka županija uključila se u sufinanciranje Martininog školovanja, s obzirom da privatni subjekt nije bio u mogućnosti nastaviti sufinanciranje. Svoj djeci koja su smještena u Domu omogućuje se daljnje školovanje, usavršavanje i upisivanje fakulteta kad navrše 18 godina, odnosno kad odlaze iz Doma i stvaraju dalje vlastiti put. Karlovačka županija jedna je od brojnih poslovnih i privatnih subjekata koji na ovaj način daju mogućnost obrazovanja i osamostaljenja mladih ljudi pred kojima je cijeli život.

-Naša je dužnost brinuti o svim građanima Karlovačke županije i na tome želim neumorno raditi. Srce mi je puno kada znam da postoji način da ovim malenim anđelima pomognemo da stvaraju svoj put, da uče i rade. Kada takvo nešto uspijemo, onda znam da radimo dobar posao, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Dvanestogodišnja Martina zahvalila je Županici što je Karlovačka županija nastavila sufinancirati njezino školovanje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane privatne i poslovne subjekte da se uključe u sufinanciranje školovanja djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i na taj način im omoguće nastavak školovanja, zaključno je poručila Furdek Hajdin.