Savjetovanja s javnošću

Karlovačka županija osigurala gotovo 300 tisuća eura za poticanje ravnomjernog razvoja i turizma

VIŠE IZ RUBRIKE

Razvoj gospodarstva i kvaliteta života stanovnika

Bespovratna sredstva lokalnoj samoupravi, TZ i gospodarskim subjektima u turizmu

U postupku javnog savjetovanja od danas su aktualni nacrti „2 Programa“ temeljem kojih će Upravni odjel za gospodarstvo Karlovačke županije u narednom razdoblju objaviti javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava Proračuna Karlovačke županije u 2023. godini, različitim kategorijama prihvatljivih prijavitelja.

Za provedbu Programa poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije u Proračunu Županije za ovu godinu i projekcijama za 2024.godinu i 2025.godinu osigurana su sredstva u iznosu do 200.000 eura.

Cilj programa je stvoriti preduvjete za održivi i uravnotežen razvoj Karlovačke županije, a posebice za razvoj gospodarstva i veću kvalitetu življenja stanovnika.

Program unapređenja turizma Karlovačke županije u ovoj godini provodi se financiranjem/sufinanciranjem projekata uređenja javne turističke infrastrukture aktivnog turizma i organizacije manifestacija na području KAŽUP putem dodjele bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave, turističkim zajednicama područja, gradova i općina te gospodarskim subjektima u turizmu.

Za provedbu Programa osigurana su sredstva u iznosu do 80.000 eura.

Više informacija, obrazac i nacrt Programa možete pronaći na web stranici Karlovačke županije.

Fotografija preuzeta sa službene stranice Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije