Dogodine će kombi vozila dobiti još dvije škole: "Slava Raškaj" iz Ozlja i "Ivan Goran Kovačić" iz Duge Rese

Karlovačka županija nabavila dva nova kombi vozila za potrebe škola

VIŠE IZ RUBRIKE

  Karlovačka županija nabavila je dva nova kombi vozila za potrebe osnovnih škola. Nabavljena su vozila za Osnovnu školu „Antun Klasinc“ iz  Lasinje te Prvu osnovnu školu Ogulin. Vrijednost oba vozila je nešto manja od 400 tisuća kuna. Ključeve novih vozila ravnateljima ovih dviju škola uručila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

  -Učenici moraju doći na mnoge aktivnosti, natjecanja, radionice itd. dislocirane od njihovog mjesta boravka, a ovo je jedan od preduvjeta kako iz udaljenijih područja doći u neko središte događanja.Prošle godine je uloženo preko 530 tisuća kuna također za nabavu kombi vozila za tri škole. Ostaju nam još dvije škole, "Slava Raškaj" Ozalj i "Ivan Goran Kovačić" Duga Resa, koje su prioritet i nakon toga sve osnovne škole će imati nova vozila kako bi učenici mogli imati potrebni standard; od prijevoza toplog obroka  do boljeg kontakta učenika iz područnih s matičnim školama, izjavila je zamjenica župana.

  Zahvalili su ravnatelji škola Zvonko Ranogajec  i Mario Crnolatec , ali i načelnik Općine Lasinja Željko Prigorac.

  - Kombi nam svaki dan vozi dvije skupine djece iz matične škole u njihova mjesta stanovanja, a imamo i dvije školske kuhinje i koristimo ga za opskrbu matične i područne škole, djece i redovito odlaze na natjecanja, KA RADDAR, tako da nam je novi kombi zbilja bio neophodan, kratko je rekao Ranogajec.

  -Osim za vožnju učenika, kombi će koristiti i za prijevoz predškolaca jer u školi uskoro počinje i program predškole, izjavio je Crnolatec. (m.m.)

  Foto: i.č.