Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije

Karlovačka županija i dalje najbolja kontinentalna županija

VIŠE IZ RUBRIKE

Rekordni rezultati

Oslanjajući se na blizinu Plitvica, ali i na vlastite turističke atribute, ponajprije Rastoke, grad Slunj sve više postaje prepoznatljiv na turističkoj karti.

S prvim jesenskim danima, zbrajaju se turistički rezultati, ostvarena noćenja, zabilježeni dolasci turista. Karlovačka županija i dalje je broj jedan među kontinentalnim županijama - rezultati su rekordni.

Do 15. listopada bilježi se 589 tisuća i 533 noćenja, što je 12 posto više nego u istom razdoblju lani. Broj dolazaka iznosi 322 tisuće i 896, odnosno 18 posto više nego prošle godine. I dalje nam najviše dolaze Nijemci, Nizozemci i Talijani, a više od polovice ostvarenog turističkog prometa otpada na Turističku zajednicu Plitvičke doline i Turističku zajednicu grada Slunja.

-Oslanjajući se na blizinu Plitvica, ali i na vlastite turističke atribute, ponajprije Rastoke, grad Slunj sve više postaje prepoznatljiv na turističkoj karti. Ulaže se u javnu turističku infrastrukturu, u privatne objekte i manifestacije. Zapažena je, primjerice, bila utrka Adventure Race, u kojoj je 150 natjecatelja iz cijelog svijeta na posve avanturisti način putovalo od Rastoka do Poreča, kaže direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Turistička zajednica grada Slunja prijavila je grad na natjecanje za najbolje turističko selo, koje organizira posebna agencija Ujedinjenih naroda UNWTO. World Tourism Organization promiče odgovorni i održivi razvoj turizma, a ove godine za prestižnu titulu natječe se 260 malih gradova i sela iz 60 zemalja. Pobjednici će biti proglašeni uskoro, na Glavnoj skupštini UNWTO-a, koja će se održati u Samarkandu u Uzbekistanu.