Utrka Cro Race predstavljena na konferenciji za novinare

Karlovačka županija domaćin je biciklističke utrke Cro Race, cilj pete etape u Ozlju

VIŠE IZ RUBRIKE

Biciklizam

Vrhunski svjetski biciklisti vozit će kroz Karlovačku županiju

U Hrvatskoj će od 26. rujna do 1. listopada biti održana tradicionalna međunarodna biciklistička utrka Cro Race. Utrka ima šest etapa, biciklisti će preći više od tisuću kilometara, a sudjelovat će osamnaest ekipa. Start utrke bit će 26. rujna u Primoštenu, a cilj u Zagrebu u nedjelju, 1. listopada. Danas je na šetnici uz Koranu predstavljena peta etapa utrke, koja će se u subotu, 30. rujna voziti od Crikvenice do Ozlja, većim dijelom kroz Karlovačku županiju. Direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak istaknuo je da će po prvi put cilj jedne etape utrke Cro Race biti u Karlovačkoj županiji.

-Uz WRC, Cro Race je najveći sportski događaj u Hrvatskoj uopće, a oba ta događaja održavaju se i u Karlovačkoj županiji. Svi predstavnici gradova i općina prepoznali su značaj ove utrke, koja nije samo svjetski sportski događaj, nego i prvorazredna turistička promocija. Po prvi put će cilj jedne etape biti na području naše županije, peta etapa starta u Crikvenici, a cilj će biti u Ozlju, rekao je direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak.

Direktor utrke Vladimir Miholjević pohvalio je suradnju s Karlovačkom županijom i s Gradom Ozljem.

-Velika zahvala Karlovačkoj županiji i svim destinacijskim partnerima ovog projekta. Upravo primjer kako se organizirala destinacijska suradnja i partnerstvo na organizaciji cilja u gradu Ozlju, primjer je modela na koji Cro Race inače funkcionira, ali ovakav broj partnera nije baš čest slučaj, napomenuo je Vladimir Miholjević.

Miholjević je istaknuo da je 45 nositelja televizijskih prava s dosegom od milijarde i 300 milijuna kućanstava, 130 država bit će u izravnom prijenosu, a 190 država ukupno u dosegu kuda će se distribuirati sadržaj. Vladimir Miholjević pojasnio je kako će se promovirati Karlovačka županija.

-Tako da ćemo u Karlovačkoj županiji obraditi značajan broj interesnih točaka, koje su sastavni dio  partnera ovog projekta i same Karlovačke županije i predstavljaju direktan motiv dolaska turista. Obradit ćemo ih kroz kadrove, grafički natpis i jedan novinarski vodič koji dostavljamo svim svjetskim redakcijama, kazao je direktor Miholjević.

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je da su startovi etapa ove utrke 2018. i 2019. godine bili u Karlovcu i Slunju.

-Karlovačka županija prepoznala je potencijal ove biciklističke utrke, nismo prvi put u utrci Cro Race, 2018. i 2019. godine startovi etapa bili su u Karlovcu i Slunju, ali prvi put imamo cilj, što nam daje bolji tretman. Ovo vidimo kao sjajnu priliku za promociju naše županije, koja je i dalje prema turističkim pokazateljima najbolja kontinentalna županija.  Prepoznati smo kao destinacija aktivnog turizma, u cikloturizam i sadržaje namijenjene turistima na biciklima sustavno ulažemo od 2017. godine. Stoga vjerujemo da će ova manifestacija i činjenica da će slika naše županije otići na svih 6 kontinenata doprinijeti tome da produžimo sezonu i produljimo boravak turista, rekla je županica.

Županica Martina Furdek Hajdin kazala je da će posebno biti istaknute neke vrlo atraktivne lokacije u našoj županiji.

-Snimke Starih gradova Modruša, Ozlja, Novigrada i Ribnika, snimke rijeke Mrežnice i Tuonjskog mosta, te mnoge druge prirodne i povijesne ljepote Karlovačke županije uskoro će imati priliku vidjeti gledatelji u 190 zemalja na 6 kontinenata, potencijalno oko 619 milijuna gledatelja, kazala je Martina Furdek Hajdin.

Konferenciji su prisustvovali ozaljska gradonačelnica Lidija Bošnjak te direktorice i direktori lokalnih turističkih zajednica.