Proljetni selektivni turnir HNS-a za 2009. godište

Karlovačka županija dala doprinos pobjedi Središta Zagreb na turniru

VIŠE IZ RUBRIKE

Nogomet

Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su čak četiri igrača, Ivano Livojević i Mateo Pečaver iz "Karlovca 1919" te Luka Leljak i Borna Špigelski iz "Ilovca"

Od 26. do 30. svibnja u Zagrebu je održan Proljetni selektivni turnir HNS-a za 2009. godište. Bio je to završni turnir za dječake U14 na kojem su sudjelovali NS Split, NS Zagreb, NS Osijek, NS Rijeka, NS Sjever i ZNS, trenutno najbolji dječaci u Hrvatskoj 2009. godišta, te je to bio završni filter za ulazak u U 15 reprezentaciju Hrvatske. Iz klubova Karlovačke županije, sudjelovala su čak četiri igrača, Ivano Livojević i Mateo Pečaver iz "Karlovca 1919" te Luka Leljak i Borna Špigelski iz "Ilovca". Osim igrača iz Karlovačke županije, dio stručnog stožera selekcije nogometnog Središta Zagreb Sretena Ćuka činili su trener Igor Gec, instruktor NSKŽ te fizioterapeut Marijo Delić. Selekcija Središta Zagreb sačinjena je od 4 županijska saveza, Krapinsko-zagorski, Karlovački, Sisačko-moslavački i Nogometni savez Zagrebačke županije. Selekcija Središta Zagreb za koju su nastupili karlovački nogometaši osvojila je uvjerljivo prvo mjesto s ostvarene četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom u pet odigranih utakmica, odnosno samo jednim primljenim pogotkom i bez poraza na ovom prestižnom turniru. Uspjeh je tim veći ako se uzme u obzir da selekciju NS Zagreb čine igrači većinom iz niželigaških klubova dok su igrači ostalih nogometnih Središta većinom članovi prvoligaša, Dinamo, Lokomotiva, Hajduk, Rijeka, Istra, Osijek, Varaždin, Slaven Belupo i drugi. Turnir Središta HNS-a za dječake odigran je na terenima Nogometnog kluba "Mladost" u Buzinu i Nogometnog kluba "Hrvatski dragovoljac", a najboljim je igračem proglašen Mihael Kelava (NS Zagreb). Najbolji je vratar Fran Gračanin (ZNS), a najbolji strijelac Duje Čukušić (NS SPLIT). Sastav NS Zagreb: Brebrić, Echue, Miholić, Kožina, Noah Dora, Cigula, Babić, Kelava, Landripet, Kutleša,Mažar,, Livojević, Pečaver, Špigelski, Leljak, Krišto, Bilobrk, Saitz, Bosak, Mačković. Izbornik je Sreten Ćuk, voditelj Mile Buinac, trener u stožeru Igor Gec, fizioterapeut Marijo Delić, instruktor NSKZŽ Franjo Kučko i instruktor NSZŽ Stjepan Bašić. Rezultati svih utakmica selektivnog turnira: 1. kolo: NS Zagreb - NS Sjever 2:1, NS Split - ZNS 0:1, NS Osijek - NS Rijeka 0:2, 2. kolo: NS Sjever - NS Split 0:1, NS Rijeka - ZNS 0:3, NS Osijek - NS Zagreb 0:3, 3. kolo: NS Zagreb - NS Rijeka 0:0, NS Split - NS Osijek 3:0, ZNS - NS Sjever 4:1, 4. kolo: NS Rijeka - NS Sjever 1:2, NS Osijek - ZNS 2:1, NS Zagreb - NS Split 1:0, 5. kolo: NS Sjever - NS Osijek 4:1, NS Split - NS Rijeka 2:1, ZNS - NS Zagreb 0:2. Spomenimo da je paralelno sa dječacima održan i završni selektivni turnir za djevojčice U15, 2008. godište, kojeg je također osvojila selekcija NS Zagreb s maksimalnim učinkom. Iz Karlovačke županije dio selekcije djevojčica bila je Tonka Turkalj iz Ženskog nogometnog kluba "4 rijeke".

-Zahvaljujem se našem izborniku Ćuku na ukazanom povjerenu da vodim ove talentirane dječake na  turniru kao i Gecu, Kučku i Bašiću na svesrdnoj pomoći. Ovo je naš zajednički uspjeh, još će se čuti o ovim mladim nogometašima, a i dokaz je da se i u klubovima nižih liga dobro radi s mladima, nažalost mnogi će otići u klubove drugih središta koji nastupaju u višem rangu, a na nama je da odgajamo i pravilno usmjeravamo talente kojih neosporno ima, a naši treneri ih znaju prepoznati, naš šef Ćuk tu je pravi majstor ima nos za prepoznati talent i kvalitetu, rekao je Mile Buinac, instruktor Nogometnog saveza Sisačko-moslavačke županije, komentirajući uspjeh svog središta.