Pozitivne brojke govore o porastu turističkog prometa u Karlovačkoj županiji

Karlovačka županija atraktivna turistička destinacija - najviše nas posjećuju Nijemci

VIŠE IZ RUBRIKE

    Turizam u našoj županiji i dalje cvjeta. Već dugi niz godina Karlovačka županija najbolja je kontinentalna županija po broju ostvarenih noćenja, uz stalni porast dolazaka i noćenja turista.

    Ovaj pozitivan trend nastavio se i 2018. godini. Zabilježeno je tako 621 tisuća noćenja i dolazak 355 tisuća turista. Za usporedbu u 2017. godini ostvareno je 576 tisuća noćenja, a posjetilo nas je 334 tisuće turista. I dalje nas najviše vole posjećivati Nijemci, na drugom mjestu su domaći gosti te Nizozemci.

    Da je sve vidljivije ulaganje u turističku promociju, poticanje kvalitetnijih turističkih sadržaja i bogatija ponuda govore i brojke, tako se kontinuirani rast turističkih rezultata ogleda u porastu noćenja od 7,58 posto i broja dolazaka od 6,33 posto u odnosu na 2017. godinu,

    - Tako u protekloj godini Karlovačka županija bilježi 18 posto više kreveta u hotelima te četiri posto više kapaciteta u kampovima, a trend povećanja nastavit će se i ove godine kroz investicije koje su u tijeku ili se planiraju započeti, najavljuju iz Karlovačke županije. (vb)

    Foto: Igor Čepurkovski