Prvi Karlovački

Karlovačka zadruga “Slap” na smotri u Vinkovcima

22.10.2019

Karlovac

Na smotri su sudjelovale 103 zadruge, a među njima i Učenička zadruga „SLAP“ koja djeluje pri Učeničkom domu Karlovac od dana osnutka 23. travnja 2001. godine.

U Vinkovcima je i ove godine, u organizaciji HUZZ-a, održana Državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, 31 po redu. Svečano otvorenje Smotre, manifestacije koja predstavlja  festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih, održano je u dvorani „Barun Trenk“.

Učenička zadruga je mjesto na kojemu se čuvaju bogatstvo i ljepota tradicije, ali i zajednica u kojoj se usvajaju nove ideje, razvija stvaralaštvo, zajedništvo i suradničko učenje. Na smotri su sudjelovale 103 zadruge, a među njima i Učenička zadruga „SLAP“ koja djeluje pri Učeničkom domu Karlovac od dana osnutka 23. travnja 2001. godine.

Članice Zadruge, Nikolina Špehar i Anamaria Bogović, dostojno su predstavile i promovirale radove keramičarske sekcije i Doma u cjelini.

Svoje proizvode su, tijekom dva dana, predstavile najbolje učeničke zadruge iz Hrvatske te gosti – zadruge iz Vukovarsko-srijemske županije i iz inozemstva.