U tijeku je informativno-edukativna kampanja koja želi još više potaknuti korištenje reciklažnih dvorišta, razdvajanje otpada s ciljem očuvanja okoliša

Karlovačka reciklažna dvorišta rade punom parom-prikupljene količine otpada pokazuju odgovornost i savjesnost građana

VIŠE IZ RUBRIKE

    Količine otpada koje se odlažu na karlovačkim reciklažnim dvorištima iz godine u godinu pokazuju koliko su građani odgovorni kako u odvajanju tako i u recikliranju istoga. Reciklažno dvorište na Ilovcu tako otpada prikuplja pet godina, dok je ono na Maloj Švarči nešto mlađe, ovih dana dočekalo dvije godine rada.

    -Godine 2017. skupili smo 38 tona otpada na Ilovcu, a do 30.rujna ove godine 586 tona što je 17 puta više. Što se opasnog otpada na Ilovcu tiče, s 460 kila završili smo na 70 tona. Pred dvije godine kada je s radom započelo Reciklažno dvorište Mala Švarča, Europa i Grad bili su zadovoljni ako skupimo 40 tona, a skupili smo 403 tone, istaknuo je voditelj reciklažnih dvorišta Milan Vučinić.

    Zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić zahvalila je svim građanima koji savjesno odvajaju otpad što je u interesu njih samih, ali i svih zajedno te u interesu očuvanja okoliša. U tijeku je i informativno-edukativna kampanja.

    -U tijeku je informativno-edukativna kampanja koja želi još više potaknuti korištenje reciklažnih dvorišta, razdvajanje otpada s ciljem očuvanja okoliša. Od danas pa do subote svi oni koji dođu na reciklažno dvorište dobit će dodatnu edukaciju vezanu za odvajanje otpada te lijepu maćuhicu u znak pažnje.

    Na reciklažnim dvorištima građani grada Karlovca mogu besplatno odložiti 48 vrsta otpada, od toga 22 vrste opasnog i 26 vrsta neopasnog otpada.