Karlovačka županija

Karlovačka Glazbena škola će od Nove godine raditi i na novoj lokaciji u zgradi na Zrinskom trgu 2

VIŠE IZ RUBRIKE

Ispunila im se želja

Planiramo da bi ovdje preselili našu Srednju školu, opće obrazovnu Glazbenu gimnaziju i sve one djelatnosti koje smo imali u Domobranskoj ulici 2, izjavila je ravnateljica Snježana Mrljak

Županica Martina Furdek Hajdin i ravnateljica karlovačke Glazbene škole Snježana Mrljak danas su potpisale Ugovor o korištenju zgrade na adresi Zrinski trg 2 u Karlovcu – bivša Croatia osiguranje.

-Jako smo uzbuđeni jer nam se s današnjim danom ispunila davna želja. Prostor koji nam nedostaje već godinama upravo smo našli u ovoj zgradi. U dogovoru s našim osnivačem Karlovačkom županijom i županicom, došli  smo do rješenja, da uđemo u prostor koji će nam odgovarati za neko vrijeme, izjavila je prije potpisivanja Ugovora ravnateljica Škole Snježana Mrljak.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kada kreće prilagodba i uređenje prostora Mrljak je kazala.

-Sada kreću naši operativni poslovi i mi smo na to spremni. Najprije ćemo napraviti ateste da bi dobili dozvolu resornog Ministarstva; to je sve priređeno i to je prvi korak. Dalje ćemo nastaviti adaptirati prema prioritetima. Planiramo da bi ovdje preselili našu Srednju školu, opće obrazovnu Glazbenu gimnaziju i sve one djelatnosti koje smo imali u Domobranskoj ulici 2. Tako će ovdje biti navečer zborovi, orkestri, mala škola, udaraljke, pripremni razredi i sve ono što trenutno radi u skučenom prostoru naše zgrade u Cesarčevoj 3.

Upitana  kada bi nastava u zgradi na Zrinskom trgu 2 trebala početi ravnateljica je rekla.

-Nadam se da će to svako biti poslije Nove godine. To je sadašnji plan, znamo da zgrada traži jako puno ulaganja, ali uz pomoć osnivača i Ministarstva nadam se da ćemo uspješno riješiti.

Karlovačka županije je inače tijekom kolovoza realizirala kupoprodaju zgrade Croatia osiguranja na Korzu, a vrijednost zgrade je 840 tisuća eura. Županica kupnju smatra dobrom poslovnom i gospodarskom odlukom. Kao osnivači poznati su im problemi Glazbene škole koja trenutno radi na dvije lokacije i podstanar je u Osnovnoj školi Braća Seljan. O kupnji zgrade se promišljalo i nevezano uz Glazbenu školu, budući i da dio djelatnika Županije radi u zgradi u Križanićevoj 11.

-Sve dok ne nađe adekvatniji jedinstveni prostor, Glazbena škola može  boraviti u ovoj zgradi. Vjerujem da će ova lokacija i ova zgrada postati jedan izvor krsnog društvenog života kao što sada Glazbena škola i jest. Na nju smo jako ponosni, a ja vjerujem da će ova infrastruktura omogućiti još jači njen razvoj, još veći interes učenika i naravno nove glazbene talente koji će postati i vrhunski virtuozi, poručila je županica Martina Furdek Hajdin.

Zgrada ima površinu od 1.360 kvadratnih  metara na pet etaža. Karlovačka  županija koristit će podrumske prostorije za potrebe arhiva, dok će sav preostali prostor biti na raspolaganju Glazbenoj školi.