Dani piva u prva dva dana okupili brojne posjetitelje   

Karlovac opet punim plućima diše Dane piva

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nakon spektakularnog otvorenja u petak, posjetitelji Dana piva Karlovac jučer su tijekom cijeloga dana imali prilike uživati raznovrsnoj ponudi, turističkim turama i izložbama, dok se tijekom večeri pjevalo i plesalo uz čak 4 koncerta i DJ-e.

  Iako se u petak uz koncert Gibonnija tulumarilo do iza ponoći, drugi dan 35. Dana piva Karlovac započeo je relativno rano. Naime, jučer u 10 sati s Dubovca je krenula pivska turistička tura „Frtalj cenera“, a oni kojima je ovo bilo ipak prerano, imali su priliku u18 sati sudjelovati u turi „Pivske priče sa žitne lađe“ i uz čašu hladnog piva provozati se Kupom te ujedno poslušati priče iz prošlosti Karlovca i kako je izgledala proizvodnja piva u gradu na četiri rijeke. Oni malo aktivniji, pridružili su se pak interaktivnoj igri „Pivska potraga“, a pobjednička ekipa doma je otišla sa škrinjom pivskog blaga. Mnogi posjetitelji su u šetnji gradom zastali i u galeriji ZILIK pogledati izložbu „Karlovačko kroz povijest“ koja donosi pregled karlovačke pivske industrijske baštine od 1900. godine do danas.

  Na glavnoj pozornici večer je zagrijao synth pop trio Pocket palma koji ima sve više poklonika, a zatim su uslijedili izvrsni koncerti virovitičke grupe Vatra i višestrukog dobitnika nagrade Porin, riječkog rockera Urbana. Atmosfera je bilo doista izvrsna pa je nemali broj ljudi uživao u sva tri koncerta zaredom. U gastro kutku s lounge zonom i ponudom piva koja inače nisu dostupna na hrvatskom tržištu, okupljene su zabavljali uvijek pozitivni Istrijani, Gustafi.  Danas, u nedjelju 28.8. na programu su riječki glazbenik Boris Štok, svevremenska Vanna i novim vokalom osvježena Daleka obala, dok će u gastro kutku nastupiti lokalni Strings band.

  Dobroj atmosferi u ovom gradu susreta svjedoče i mnogobrojne fotografije na društvenim mrežama iz odlično osmišljenih foto kornera, a brojni turisti sa sobom iz Karlovca nose i prigodne suvenire s retro motivima. U Karlovcu se ovih dana doista ima što vidjeti i iskusiti, ali i dobro pojesti. U restoranima i kafićima diljem grada može se naime uživati u posebno osmišljenim jelima i koktelima s pivom.

  Za bezbrižan dolazak na Dane piva i ove se godine u dane vikenda organizira prijevoz iz Zagreba i okolnih gradova. Vlak sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozi još danas s polaskom u 17.40 sati. Zaustavlja se na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko, a povratak u Zagreb je sa stanice Centar u ponoć. Povratna karta je simboličnih 10 kuna. Za stanovnike Duga Rese, Ozlja, Ogulina i Slunja osiguran je besplatni autobusni prijevoz do centra Karlovca s polaskom u 19 sati, uz zaustavljanje na stanicama, i povratkom u ponoć iz Karlovca. Za sve one koji se ipak odluče doći autom, osiguran je besplatni parking na ŠRC Korana te prijevoz do centra grada i natrag. Autobus vozi svakih sat vremena, a točan raspored polazaka, kao i sve ostale informacije za posjetitelje možete provjeriti ovdje.

  Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor a Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac. Ulaz na sve programe za posjetitelje je besplatan.