TZ grada Karlovca, Paviljon Katzler

Karlovac konačno dobio i festival magle - Fog Festival!

VIŠE IZ RUBRIKE

Prvi Fog festival!

Pozivaju se fotografi, domaći i strani, profesionalci i amateri, da se prijave na foto natječaj „Uhvati maglu objektivom“ koji će se održati u Karlovcu u listopadu i studenom, u sklopu Fog Festivala

Karlovac - grad na četiri rijeke i isto toliko vrsta magle, konačno je dobio i festival magle – Fog Festival!

Time smo vještinu prodaje magle dignuli na višu razinu od one početne kad je karlovačka magla postala suvenir u sklopu gerila-marketinške kampanje povećanja vidljivosti Karlovca na turističkoj karti svijeta.

Fog Festival je karlovački festival magle. Prvenstveno je to fotografski natječaj s temom karlovačke magle, a dodatnim sadržajima koji su otvoreni za sve koji žele upoznati Karlovac na drugačiji način, navode u obavijesti.

Fog Festival organizira Paviljon Katzler u suradnji i kroz pokroviteljstvo s Turističkom zajednicom grada Karlovca i Javnom ustanovom Aquatika- slatkovodni akvarij Karlovac gdje će biti postavljena izložba nagrađenih fotografija i predavanje o fenomenu karlovačke magle koje pripremaju učenici Šumarske škole meteorološkog smjera, a kojima će profesionalni glumci Zorin doma održati tečaj javnog nastupanja.

U kinu Edison 12. 11. prikazat će se film „Magla“, a lokalni vodiči iz udruge Bastion vodit će tematske ture svaki vikend do 11. 11. od kojih prva počinje u nedjelju 22. 10. kao prva noćna foto-šetnja Fog Festivala.

Krećemo u 17 sati ispred miljokaza jer svi putovi iz Karlovca kreću od miljokaza!

Naša vodičica iz Bastion - Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije provest će nas uz Kupu do Starog grada Dubovca i natrag do grada, preko skrivenih foto-kutaka gdje možete uhvatiti maglu objektivom.

Vrijeme će biti odlično za šetnju, i bez obzira hoće li biti magle ili ne, doznat ćete gdje se najčešće magla krije i koju mističnu povijest skriva.

Ova noćna tura besplatna je za sve, trebate samo imati dovoljno hrabrosti krenuti.

Prijave nisu potrebne, samo se pojavite kod miljokaza ove nedjelje u 17 sati!

Sa sobom obavezno ponesite baterijsku rasvjetu!

Foto natječaj Uhvati maglu objektivom traje do 15. 11. Dođite u Karlovac doživjeti karlovačku maglu i uhvatiti maglu objektivom!

Pozivamo vas sve u Karlovac na Fog Festival, a osobito sve fotografe, domaće i strane, profesionalce i amatere, da se prijave na foto natječaj „Uhvati maglu objektivom“ koji će se održati u Karlovcu u listopadu i studenom 2023. u sklopu Fog Festivala.

Uslikajte mistične prizore karlovačke magle kroz organizirane šetnje gradom, pronađite svoje već snimljene fotografije ili šetajte sami ulicama grada, kroz parkove i uz rijeke u potrazi za mističnim maglenim prizorima Karlovca.

Slanje fotografija je isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu karlovackamagla@gmail.com, a pravila natječaja se nalaze ovdje:

Pravila foto natječaja

Tema fotografije:

- magleni prizori grada Karlovca

- magla kao turistički potencijal Karlovca

- mistični prizori Karlovca kao nadahnuće (mist = magla engl.)

- karlovačke rijeke, parkovi i arhitektura grada obavijeni maglom

 • Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Na natječaju ne mogu sudjelovati članovi stručnog žirija i osobe iz organizacijskog odbora natječaja.
 • Fotografije moraju biti snimljene u Karlovcu, s točno iskazanom lokacijom.
 • Fotografije se primaju do 15. 11. 2023. u 23:59 isključivo na e-mail adresu karlovackamagla@gmail.com
 • Svaki sudionik može poslati do 3 pojedinačne fotografije.
 • Fotografije treba imenovati na način: Prezime_Ime_Lokacija_Naslov.jpg (primjer: Ivana_Marić_slap na Korani_U osvit zore.jpg). Lokacija podrazumijeva naziv područja, ulice, rijeke ili parka u Karlovcu gdje je fotografija snimljena.
 • Fotografije mogu biti orijentirane okomito ili vodoravno, crno-bijele ili u boji, pojedinačno moraju imati minimalno 3000 piksela po dužoj stranici, minimalno 300 dpi, i trebaju biti u formatu .jpg/.jpeg.
 • Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili vodenog žiga autora.
 • Stručni žiri čine renomirani karlovački fotografi. Fotografije će biti prikazane stručnom žiriju bez podataka o autoru.
 • Stručni žiri izabrat će 12 fotografija za izložbu i među njima 3 najbolje. Autori najboljih fotografija po izboru žirija bit će nagrađeni.
 • Fotografije za izložbu u Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac (otvorenje izložbe je 30. 11.) bit će otisnute na formatu B1 ili sličnom prilagođenom formatu u svrhu izložbe, a iste se mogu postaviti i u drugim izložbenim prostorima i u drugim gradovima u svrhu promocije Karlovca.
 • Fotografije koje ne zadovoljavaju temu ili detalje ovog natječaja neće biti selektirane. Stručni žiri ne obrazlaže razloge odbijanja radova.
 • Autori zadržavaju sva autorska prava na fotografijama. Organizatoru foto natječaja se prepušta pravo objavljivanja radova u tiskanim i digitalnim medijima isključivo u svrhu promocije Fog Festivala, foto-natječaja i izložbe, uz navođenje imena autora gdje je to moguće.