Prijam za sudionike Međunarodnog festivala folklora

"Karlovac je mali grad s velikim srcem"

VIŠE IZ RUBRIKE

Nastupi oduzimaju dah

Nadam se da će i do kraja festivala sve biti ovako razigrano i veselo kao što je bilo proteklih dana, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Prijam za sudionike ovogodišnjeg Međunarodnog festivala folklora upriličili su danas gradonačelnik Damir Mandić i županica Martina Furdek Hajdin u maloj gradskoj vijećnici.

-Ovaj festival za nas u Karlovcu je nešto posebno vrijedno jer na jednom mjestu imamo priliku vidjeti razne kulture svijeta. Karlovac je star 444 godine i imamo svoju tradiciju i ovo je prigoda da i mi pokažemo našu kulturu i povijest. Nadam se da će i do kraja festivala sve biti ovako razigrano i veselo kao što je bilo proteklih dana, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Županica Martina Furdek Hajdin rekla je kako su nastupi folkloraša toliko topli i dojmljivi i kako svim posjetiteljima oduzimaju dah.

-Ovo je jedna od najvećih manifestacija u Karlovačkoj županiji i jedan od najboljih načina promocije Karlovačke županije u svijetu. Velika hvala organizatorima na odličnoj manifestaciji, a gosti će moći posjetiti i ostale gradove osim Karlovca, a to su Duga Resa, Ogulin i Ozalj, istaknula je između ostalog županica Martina Furdek Hajdin, te ih pozvala da ponovno posjete Karlovačku županiju.

Ispred organizatora festivala, Željko Štajcer zahvalio je sudionicima koji su prešli tisuće kilometara da bi stigli u naš grad. Naglasio je  kako je ovo 24 po redu Međunarodni festival folklora, te kako je kroz njega do sada prošlo više od 3.800 sudionika iz 58 zemalja.

Predstavnici folkloraša iz svih zemalja koje sudjeluju na festivalu zahvalili su na dobrodošlici, rekli su kako su oduševljeni našim gradom, ljepotom prirode, rijekama, mirnim okružjem i divnim ljudima. A predstavnik Sjeverne Makedonije ocijenio je naš grad kao mali grad s velikim srcem.

Podsjetimo, ovogodišnji Međunarodni festival folklora započeo je u Karlovcu 2. srpnja te traje do 24. srpnja. Ove je godine okupio više od 160 inozemnih sudionika iz šest različitih zemalja: Turske, Gruzije, Sjeverne Makedonije, Španjolske, Indonezije i Burundije.