Prvi Karlovački

Karlovac je idealno mjesto za ljubitelje jela s kestenima

Autor: Marta Marinović

19.11.2021

Mozaik

Kesteni su najukusniji simbol jeseni. Pečeni, kuhani ili u kolačima, uvijek nas podsjete na djetinjstvo, miris bakine kuhinje i promrzle prste koje grijemo uz pečene kestene kupljene kod lokalnog kestenjara. Poznato je da antropolozi tvrde kako su su plodovi pitomog kestena bili prva hrana koju je prapovijesni čovjek jeo. Malo po malo i s vremenom je  osmišljeno i brašno od kestena, juhe i umake, pa čak i pivo i medenu rakiju. I naravno, slastice od kestena.

Priča koju želimo podijeliti s vama priča je o karlovačkoj jeseni. Osmislili smo scenografiju sa šarenim krošnjama karlovačkih parkova, kostimografi su dizajnirali jesensku kolekciju šetača, a vi nam trebate za glavnu ulogu gastro-špijuna i isprobavanje slatkih delicija od kestena. Stoga slastice i jela s kestenima te posjet gradu na četiri rijeke stavite ove jeseni na svoju to-do listu. Vidimo se, pišu iz karlovačke Turističke zajdnice.

Koji restorani nude vrhunske specijalitete od kesteni provjerite OVDJE.