Zasjedalo Dječje gradsko vijeće i izabralo Miu Malović za malu gradonačelnicu

Karlovac ima novu gradonačelnicu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Mia Malović, nova je gradonačelnica grada Karlovca, ali dječja. Učenica sedmog razreda Osnovne škole „Braća Seljan“ dobila je većinu glasova članova drugog saziva Dječjeg gradskog vijeća, koje je danas zasjedalo.
  Svaki od kandidata na sjednici je izložio svoj program, a njezin je dobio najveću potporu. Zahvalivši glasačima, u svom je pobjedničkom govoru poručila da je spremna poslušati prijedloge kolega iz Vijeća.
  - Nastojat ću učini sve što sam predložila, ne samo ja, nego mi svi skupa jer ipak smo mi jedna zajednica i svi ćemo surađivati. Ja sam tu samo da vama pomognem, da vas uputim na neki put ali svi ćemo izlagati ideje i svaku ideju ću poštovati. Nastojat ćemo skupa učiniti ovaj grad ljepšim i boljim za djecu, ali i za sve ljude, poručila je.
  Program nove gradonačelnice je ekološki pa je tako predložila bojanje koševa za smeće i sadnju drveća te traženje pisanica.
  Za zamjenicu je izabrana Lana Pavoković, učenica šestog razreda Osnovne škole Banija, koja je svojim glasačima obećala čokoladu. Ona se složila s gradonačelnicom da će slušati ideje drugih, a kazala i za što će se ona zalagati.
  - Prvo da pomognemo onoj djeci kojoj treba pomoć. Onda idemo dalje, da napravimo zabavne atrakcije za nas male. Znate, to je sad nama sve zanimljivo, rekla je Lana.
  Čestitke novoj dječjoj gradonačelnici i zamjenici uputila je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić, kao i svim novoizabranim članovima Dječjeg gradskog vijeća.
  - Željela bih da sve one poruke prijateljstva i radosti koje djeca nose u sebi dijelite jedni drugima. Da pokušate vidjeti s prijateljima u vašim školama kako uistinu sprečavati nasilje, kako pomoći djeci kojoj je vaša pomoć potrebna, uz pomoć roditelja i učitelja. Vjerujem da ćete biti puni ideja, kreativni i da ćete zajedno s gradonačelnikom i cijelom gradskom upravom raditi na dobrobiti i zadovoljstvu svima vama, rekla je između ostalog Navijalić.
  Dodala je da gradsko vodstvo nastoji slušati i uvažavati potrebe djece i mladih te se nada da će se dobra suradnja, kao što je bila i s prošlim sazivom Dječjeg gradskog vijeća, nastaviti. (kb)