Prvi Karlovački

Mašta Morane Rožman zaigrala se i ovo ljeto – i ove godine retro kutak u srcu grada

Autor: Marta Marinović

23.06.2020

Karlovac

Karlovački retro kutak danas je otvorio svoja vrata svima uz poziv da zaustavite vrijeme kroz fotografiju sebe i svojih prijatelja i postanete zvijezda Zvijezde.

Više o čarobnom kutku kojeg su svi Karlovčani zavoljeli, a u kojem mogu odmoriti u hladu, podružiti se, pročitati novine,  svirati flautu, pjevati uz gitaru ili pak odraditi trač-partiju.

Retro kutak je otvoren danas do daljnjega, odnosno cijelo ljeto. Ove godine će uljepšavati Karlovac tijekom cijelog ljeta, a ne samo tijekom Zvjezdanog, bit će tu sve dok nas kiše i magle ne otjeraju. Svaki tjedan će građanima donijeti nešto novo, neku sitnicu koja će ga činiti svaki tjedan posebnim. Retro kutak je tu za sve, za građane i posjetitelje, istaknula nam je Morana Rožman.

Jedinstvene razglednice fotografirane prošle godine na istom mjestu obišle su svijet i oduševile kako one starije, tako i one mlađe posjetitelje.

-Obožavam reakcije Karlovčane na moj retro kutak, posebno su me ugodno iznenadile pozitivne reakcije mlađih generacija. Na njihovim licima sam vidjela koliko im to znači i koliko se ocrtava na njima lokal patriotizam. Čuvali su kutak kao da je to soba od njihove bake. Takav stav i njihovo dobro ponašanje mi je  jedna od najljepših priča koje sam doživjela. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što su Karlovčani tako dobro i velikog srca prihvatili retro kutak kod Paviljona Katzler.

Autor: Marta Marinović