Prvi Karlovački

Karatisti i boksači vladaju Hostelom Karlovac u Selcu

10.08.2019

Karlovac

U dvorani pod šatorom u tijeku su kampovi karatea i boksa

Hostel Karlovac u Selcu ovih je dana u znaku borilačkih sportova, karatea i boksa. U popularnom kafiću “Rum i menta” u hostelu u šali se priča da je “opasno” biti u Selcu za vrijeme kampa karate i boksa. Karatist i boksači zauzeli su sportski teren pod šatorom i od ranih jutarnjih sati vrijedno se pripremaju za predstojeća natjecanja. Odlično organizirani jubilarni deseti “Karate kamp Selce 2019.” još jednom je potvrdio zašto slovi za jedan od najboljih kampova u ovom dijelu regije. U organizaciji Karate saveza Primorsko-goranske županije okupilo se više od šezdeset polaznika ovog specijalističkog kampa i to iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Slovačke, Austrije, Njemačke i naravno Hrvatske koji će u slijedećih tjedan dana brusiti svoje sportsko znanje i vještine. Da sve bude u najboljem redu brinu se čak četiri trenera  Mišo Berak, Namik Dizdarević, Vladimir Cvjetan i Miladin Matković.

– U ovako ugodnom okruženju nadomak mora i dosta zahtjevni treninzi koji odrađujemo dva puta dnevno lako se podnose. Mislim da smo se ove godine uistinu se dobro pripremili i da polaznici kampa zaista uživaju u sportskim, ali i onim ostalim pratećim sadržajima, rekao je Mišo Berak.

Isto sportsko borilište sa karatašima dijele i boksači koji su po prvi put u Selcu i ne kriju svoje oduševljenje. Zahvaljujući proslavljenom hrvatskom boksaču i bivšem svjetskom i europskom vice prvaku Mariju Šivoliji i legendarnom Željku Mavroviću pokrenut je pilot projekt boksačkog kampa. Atraktivne treninge redovno prate mnogobrojni turisti.

– Željeli bi smo na ovaj način dodatno popularizirati našu plemenitu vještinu i kroz nekoliko godina po broju sudionika pokušati dostići polaznike ostalih sportskih kampova u ovom hostelu koji kao da je stvoren za nas sportaše. Bio sam na mnogim mjestima širom svijeta, ali uistinu rijetko gdje sam vidio ovakve uvjete za treniranje, rekao je Marijo Šivolija i dodao kako u srijedu i četvrtak očekuje boksački spektakl u Selcu. Naime te dane zajedno sa njim treninge i predavanja održat će i Željko Mavrović. (b.o.)