Prvi Karlovački

Karate klub “Karlovac 1969” pobjednik turnira “Karlovac Open”

16.09.2019

Sport

Karlovčani osvojili 22 medalje

Vrlo naporan, ali i jako uspješan vikend je iza natjecatelja Karate kluba “Karlovac 1969”. U dva dana nastupili su na međunarodnom turniru u susjednoj Bosni i Hercegovini na “Trofeju Velike Kladuše” te su bili domaćini međunarodnom turniru 16. Karlovac Open. U Kladuši je na turniru nastupilo 571 natjecatelj iz tri države, a Karlovačke boje je branilo 15 boraca. Osvojili su 13 medalja, 4 zlata, 4 srebra i 5 bronci.

U Velikoj Kladuši naši su natjecatelji demonstrirali brz i agresivan karate pa su i rezultati odlični. Velikom borbenošću su zaslužili ove medalje i ja kao trener im mogu samo čestitati na ovim rezultatima i biti jako ponosan na svoje natjecatelje. Na turniru su nam često prilazili drugi treneri i hvalili naš odnos prema borbi i protivnicima. S domaćinom je ponovno ostvarena odlična suradnja, pa su i oni sljedećeg dana došli u velikom broju na naš turnir. Rezultati: Zlata: Jan Canjar, Nina Malobabić, Roko Palajsa i Petra Stojković. Srebra: Mateo Briški, Magdalena Kovačić, Gašpar Pogelšek i Lucija Šegavić. Bronce:  Patrick Blažević, Aleksandar Malobabić, Tin Moškun, Niko Pavlić i Sven Spahija.

U Karlovcu na 16. Karlovac Openu nastupilo je 336 natjecatelja iz 35 klubova iz 3 države. Karlovčani su dominirali tijekom cijeloga turnira, ukupno su osvojili 22 medalje, 8 zlata, 3 srebra i 11 bronci. Ovim vrhunskim rezultatom zauzeli su 1. mjesto u ukupnom poretku ispred Karate kluba “Velika Gorica” i “Regeneracija” iz Velike Kladuše i zasluženo podigli veliki pehar za najbolji klub na turniru. Pohvale za organizaciju i odlične nastupe domaćih natjecatelja stizale su sa svih strana. Ovo je bio možda i najbolji turnir za Karlovčane otkad organiziraju ovaj tradicionalni turnir i odlična prezentacija rada u klubu koji ove godine slavi svoj jubilej, 50. godinu neprekidnoga rada.

-Nisam sumnjao ni u jednom trenutku da ćemo napraviti odličan rezultat, pa ipak smo mi doma, a to je našim srčanim borcima bio još jedan vjetar u leđa. Čak ni naporan turnir u Bosni i Hercegovini dan prije nije nam oduzeo energiju i bilo je stvarno lijepo gledati naše borce kako daju sve od sebe ne bili pobijedili u svakoj borbi. Još jednom veliko hvala svim roditeljima i prijateljima koji su nesebično pomagali u organizaciji, bez njih sigurno ovo ne bi uspjeli odraditi na ovako visokom nivou, kazao je trener Ivan Puklavec.

Rezultati:

Lola Kurtagić – cicibanke +28 kg – 1. mj

Palajsa Roko – ml. učenici -26 kg – 1. mj

Jan Canjar – ml. učenici -34 kg – 1. mj

Malobabić Nina – ml. učenice -34 kg – 1. mj

Šegavić Lucija – učenice +44 kg – 1. mj

Šegavić Lucija – ml. kadetkinje -50 kg – 1. mj

Pavlić Niko – kadeti -63 kg – 1. mj

Aleksandar Malobabić – juniori open – 1. mj

Briški Bruna – cicibanke +28 kg – 2. mj

Čordašev Tomislav – ml. učenici -30 kg – 2. mj

Tin Moškun – juniori open – 2. mj

Marčić Tia – cicibanke +28 kg – 3. mj

Farkaš Ivan – ml. učenici -26 kg – 3. mj

Čordašev Tomislav – učenici -30 kg – 3. mj

Butina Ivano – učenici -42 kg – 3. mj

Malobabić Nina – učenice -34 kg – 3. mj

Pogelšek Gašpar – ml. kadeti -57 kg – 3. mj

Stipić Jakov – ml. kadeti -57 kg – 3. mj

Sven Spahija – kadeti -63 kg – 3. mj

Luka Basar – kadeti -70 kg – 3. mj

Ana Sudac – juniorke open – 3. mj